Välkommen till F01
halvtidssnack
Vi är ett gäng tjejer som har fokus på att ha riktigt roligt ihop

Vill du ha roligt med oss är du varmt välkommen att lira med oss!! 

Vi har möjlighet att träna två gånger i veckan då, kan man bara en gång i veckan så är det helt OK. Tisdagar och torsdagar tränar vi på Nacka IP. 

2017 spelar vi i Sanktans F16-19 korta serie. 

Välkomna till Järla F16-19  (födda 01-98) 
Vill du komma och träna med oss så är det bara att höra av sig!
En fin avslutning på säsongen
2017-10-11 10:11
En kylig tisdagskväll tog vi emot IFK Lidingö FK på Nacka IP. En stor eloge till motståndarna som efter vilseåkningar på Sicklaön hittade fram 10 minuter före matchstart och med 10 spelare kommer till start! Vi tar snabbt ett gemensamt beslut om att spela 2x40 minuter istället för 2x45. 

Vi själva halvt stukade efter lördagens match i regn, med många onda halsar, snoriga näsor och hostande lungor. 

TACK till F14 som återigen lånar ut spelare för att avlasta. Kajsa, Lova och Anna N. 

Matilda målvakt/vänsterback. Håller nollan i första halvlek och har möjligen ett skott mot sig. Går in i andra och tar vänsterbackspositionen på bästa sätt.
Alva målvakt. Går in i andra halvlek och det första som händer är en "TV-räddning" som man får gnugga sig i ögonen efter. Hela tiden rätt och trygg. 
Anna N (F14) högerback, gör ett strålande jobb på sin "ordinarie" position, spelar i princip hela matchen. TACK för din strålande insats.
Lova (F14) mittback, "ordinarie" position, trygg och säker i ditt spel under hela matchen. Tar hela tiden rätt beslut. TACK för din outtröttliga inställning.
Josefin mittback. Går in och krigar i alla situationer. Tar alla löpningar och täpper till i mitten. KVÄLLENS 16-åring!!
Anna MF vänsterback (mittback). Tar alla löpningar, flera snygga överlappningar i offensiven. Tar varje fight.
Miira högermitt (topp). Går in och jobbar, breddar, tar djup. Får i slutet gå in som topp och lägger snyggt in 4-0.
Maya högermitt. Trygg och säker med bollen och fina uppspel och löpningar längst höger kant. Tar det jobb som ska göras på bästa sätt. 
Kajsa (F14) def mittmitt (topp). HELT ny position och du går in och gör det så bra och helt rätt. Fina uppspel, fina brytningar. TACK för att du bara går in och kör.
Lisen def mittmitt. Så fina löpningar, så bra brytningar, så fin speluppfattning. Fina uppspel och beslut.
Saron vänstermitt. Är med offensivt och krigar för varje boll. Fint samarbete med back och anfall. Tar alla löpningar.
Elsa vänstermitt. Går in med bästa inställningen och krigar för varje boll, sätter hög press på motståndarna och vinner de flesta duellerna.
Livia offensiv mittmitt. Tar varje löpning vare sig det är offensivt eller defensivt. Jobbar och är så stark. Får med sig de flesta duellerna. Härligt.
Aline anfall. Ligger och fiskar och tar djupledslöpningar helt outröttligt. Resultatmässigt så ger det 2 i nätet i första halvlek.
Alma anfall. Ligger hela tiden på offensiv plats och krigar och löper. Får i andra halvlek utdelning på ett fint inlägg med ett skott som "ekade" in under ribban.

Ord innan match:
Snacka, låta bollen jobba, vinna närkamperna, jobba för varandra, och ha KUL

Ord efter match:
Vi snackade, vi peppade varandra positivt, vi kämpade, vi vann närkamper, vi hade KUL

Så tjejer NI satte målen och NI uppnådde dom.

Resultatet blev 4-0 mot ett väl spelande och schysst Lidingö som med sina 10 spelare genomförde en otroligt bra och tuff match. TACK alla tjejer, klacken och motståndarna. 
vatten, vatten bara vanligt vatten
2017-10-08 09:52
Lördagens match mot duktiga Djurgården på bortaplan blev en blöt historia.

Om det inte regnade lite så regnade det lite till. Kallt och blött. Lika för bägge lagen med undantag att Djurgården hade närmare hem.

Djurgården leder serien med noll förluster och endast 9 insläppta mål den här säsongen. Kanske som jag sagt tidigare så ska inte en del lag spela i den här rekreationsserien. Dom gör det svårt för oss. Men vi bockar och bugar för ett otroligt bra spelande lag, även om det var en del tjuvknep, hålla i tröjor och gå in en meter på vår planhalva vid avspark etc. 

Vi ska ta med oss första halvlek då vi spelade tillbakapressat, absolut, men vi stod emot deras försök på bästa sätt. Andra halvleks inställning att vi ger oss inte, vi fortsätter spela oavsett och sista tio i andra då vi fick till en hel del bra saker. 

Matilda - Målvakt och mittfält. Gjorde superräddningar i första halvlek och fick sig en ond höft. Gick in i andra och spelade defensiv mitt en ny position.
Frida - Mittfält och målvakt. Går in och kör järnet på sin kant i första. Får en tuff andra halvlek då DIF växlat tempo. Får jobba hårt med att mota bollar. 
Emmie - F03 högerback, slet och kämpade på det bästa sätt under nästan full matchtid, stort tack för att du var med och slet med oss.
Smilla - F03 mittback, fick ta mycket stryk i mitten men stod upp och kämpade för laget, stort tack för att du var med och tog fighten.
Josefin - mittback, fick liksom Smilla ta mycket stryk i mitten, och slet otroligt tills en smäll i ryggen fick det att ta stopp.
Amanda - högerback, mittfält, vänsterback. Rätt i din position som vänster och högerback. Gick in som def. mittfältare i ett byte och gjorde det så bra fast du aldrig spelat där. Tack för att du tog den position som du gavs och slet där. 
Miira - höger och vänstermittfält, från lång förkylning så går du in och tar din position på allra bästa sätt oavsett höger eller vänster. 
Nellie - F03 def.mitt slet defensivt och hjälpt backlinjen, slog fina passningar framåt. Fick också ta mycket stryk på mitten. Tack för att du stod upp och tog fighten med oss.
Anna - def. mitt, vänsterback. Fick en ny position som def mittfältare och gjorde det så bra. Slet som vanligt. Tog sedan en vänsterback och fortsatte slita där.
Elsa - vänstermittfält, fick avsluta matchen på bänken efter en smäll i ansiktet, enda sättet dom såg att ta bort dig, stark i din position och fina uppspel.
Livia - Offensiv mitt, svår position den här matchen då vi var så tillbakapressade, men du gjorde det så bra i defensiva löpningar och offensiva.
Alma - toppanfall. Slet och tog varje löpning, låg och fiskade vid deras sista back. Massa "jävlar anamma".
Saron - def. mitt slet och tog mycket löpningar, åkte på massa stryk som gjorde ont! Dom fick inte tag på dig och tänkte vi tar bort henne. 
Aline - toppanfall. Låg helt rätt och kom igenom ett par gånger men idag fick vi inte till det. Mycket "tomma" löpningar blev det den här matchen. 
Maya - västermittfält. tillbaka efter förkylningar som inte märktes att du haft, mycket bra i en helt ny position, tog rätt löpningar slog rätt pass och slet. 

Tror att det ord som ovan är mest använt är SLET och ja det var vad ni gjorde.
Hårt tillbakapressade så hamnade vi lågt i banan med både backlinje och mittfält. I första halvlek orkade vi hålla trycket och pressa tillbaka i andra så tryckte dom på lite till och då orkade vi inte stå emot och hamnade ännu mer bakåt. Hur skulle vi gjort annorlunda? Vi hade kunnat gå högre upp med mittfältet men då hade dom haft ännu lättare att gå rakt igenom. Så mitt beslut som coach var att hålla låg press och just idag orkade vi inte vända efter hård press. När man får många mål i baken så orkar man helt enkelt inte riktigt. 

MEN nu glömmer vi den här matchen som vi ser/tar som ett riktigt bra träningspass 2x45 minuter och laddar om för matchen på tisdag mot Lidingö! 

KOM IHÅG: NI ÄR GRYMMA!!!! (Luxemburg torskade med 8-0 igår och dom är ett landslag....:) ) 
Torsdagens målvaktsträning
2017-10-06 10:41
På torsdagens träning fick vi besök av damlagets målvakt Amanda Gren.
Hon höll en timmes målvaktsträning. "alla tror att vi målvakter är lata för att vi väljer att inte springa till bollen utan att bollen får komma till oss" - Amanda.
Men efter kvällens träning tror jag att alla inser att målvakter behöver vara vältränade, rörliga, explosiva och ha huvudet på skaft. 

Stort tack till Amanda som tog sig tiden att köra en timme med oss!!!

Nu match på lördag och sedan även på tisdag!!!
Bortamatch på hemmaplan
2017-09-22 17:18

Fler bilder (+3) >>
Grym frispark
Oj, hur ska man skriva om en sådan här match där motståndet kanske inte är rätt om man ser till seriens tanke, för de spelare som vill spela lite mindre än varje helg eller mer än så! MEN jag var stolt i går över ert otroligt fina spel, er inställning, ert tempo och laganda! IDAG är jag om möjligt ännu stoltare då det faktiskt går upp för mig att det inte var en spelare född 99 (som sades från motståndarna igår) utan fem stycken och en född 98 och en 00:a ALLA tillhörandes Vasalunds damtrupp som spelar i Div 3 (samma som Järlas seniorer). Deras rutin är som vi diskuterade direkt efter matchen igår lite större än vad vår är! SÅ OJ VAD NI SKA VARA STOLTA!  precis som jag är!

TACK till Linn, Greta och Matilda från F14/15 truppen för att ni kom och hjälpt oss! KRYA på er ni som låg sjuka! och GRYMT spelat ALLA! 

Vi hade kommit överens om att då det är sen vardagskväll så spelar vi 2x40 minuter istället för full matchtid!  Matchen var flyttad för att våra ordinarie match krockade med deras A-lagserie och sedan var det svårt att hitta ny tid som inte krockade och då hade vi möjlighet att ta "hem" matchen och spela på Nacka IP.

Första halvlek hade vi högt bolltempo och gick till flera avslut. Fick en fin chans på frispark som domaren sedan blåste off-side på. Bilderna talar sitt tydliga språk att ingen stod off-side när bollen slogs, så returen hade kunnat smita in.
Några efterslängar från motståndarna och vi blev en mittback kort, men en ispåse och högläge i 5 minuter gjorde susen. Sedan var lagkaptenen på benen igen lite blå och lila precis under benskyddet. 

I halvtidsvilan fick ni reflektera själva över spelet och ni kom fram till att vi släppte igenom motståndarna lite lätt mellan mittfält och backlinje, att vi blev lite bolltittare eller att vi var för många som gick på samma boll. Sedan blev ett tänk inför andra att målis måste backa lite då motståndarna hade genomskådat att vår väktare stod långt ut. Då tre långskott seglat in under ribban. Vi hade flera chanser som inte ville leta sig in i första. Så inför andra halvlek var det prio på att bli ännu tuffare i närkamperna, låta bollen göra jobbet och jobba för varandra! 

Ny halvlek och starta om! Andra halvleks första 20 minuter var formidabla. Ni ägde spelet helt. Motståndarna blev lite frustrerade och började ge efterslängar. Den märkligaste avblåsningen var en tydlig eftersläng där domaren pratade med den som gjorde det för att sedan inte tilldela oss en frispark utan bollnedsläpp ? vad hände där? Efter 20 så får dom in ett mål och då orkade vi inte riktigt tända till ännu en gång. 5 minuter kvar och "Conrad" spelar fram Linn på vänsterkanten som kallt lägger in bollen vid vänster stolpe. Som vi sagt tidigare
SISTA MÅLET VINNER!!!! 

Vi börjar från målvakt och går framåt i banan:
Frida: Fick beröm för sitt snack från flera håll och även frågan från motståndarlaget "får man verkligen prata så där mycket" :)  
Greta: Inlånad högerback. gör ett strålande jobb. Får springa och slita mycket. Trygg med bollen och fina uppspel.
Josefin: Snabb och brytningssäker, fick jobba hårt och fick känna av det i slutet av andra halvlek, samspelade i mitten tillsammans med:
Matilda: kvällens lagkapten, åkte på en del stryk men gick in och slet i mitten tillsammans med Josefin och "Conrad". 
Elsa: Startar på vänsterbacksposition och gjorde fina brytningar och säkra uppspel. Tog sedan ett kliv upp i banan och fick där löpa mycket. Hade en grym frispark som satt i ribban, flera fina uppspel längs vänsterkanten för lagkamraterna att springa på. 
Miira: tillbaka på högerkanten efter förkylningar. Löper så fint på kanten, känsliga fötter som alltid lägger passningar med rätt adress. Fick gå in på mitten, en ovan position, men reder ut det gång på gång.
Saron: mitt mittfältare, ovan position och gör det så bra. Får jobba hårt i försvar och anfall. Spelar även på kanten en del av matchen och får där löpa en hel del. Fintar bort motståndarna och driver bollen till anfall. 
Anna: mitt mittfältare bredvid Saron, också ovan vid den positionen men jobbar stenhårt i alla situationer. Går sedan ut på vänsterkanten och fortsätter jobba och slita. Fina brytningar och fina uppspel. 
Linn: inlånad vänstermitt, springer och skapar ytor för sina medspelare, går i andra även in en stund på höger. Får gör vinnarmålet från vänstermittfältsposition på uppspel från sin ordinarie lagkamrat "Conrad" tar emot bollen lägger tillrätta med ett par löpsteg, tittar upp kollar in målvakten och lägger in den vid vänstra stolpen! 
Livia: Offensiv mitt, får där löpa massor, ner i försvar upp i anfall, ut på kanten och tillbaka in i mitten. Kör en stund på anfall också och har fina löpningar på ytorna som ges där. Fina framspel till anfallare. 
Aline: börjar på topp, uppdraget är att ligg så högt upp som hon bara får. Deras sista spelare ska vara Alines bästa kompis. Gör det så bra, många fina löpningar in i ytorna och fina pass tillbaka till rättvänd spelare. Spelar också som offensiv mitt. 
Lisen: gick in på en ovan position som mittmittfältare. Låg hela tiden rätt i position, dödade uppspelsytor och spelade fram fina passningar till off.mitt och anfall. 
"Conrad": inlånad mittfältare/mittback. Kom in där byten behövdes göras och gjorde det väldigt bra. Snabb och stark och säker med boll. Flera snygga uppspel från backlinjen. Som mittfältare snyggt uppspel till ordinarie lagkamraten Linn.

Skulle som vanligt kunna skriva en hel roman om hela laget som utvecklats så himla mycket! Vi ses i nästa vecka med nya tag och nya erfarenheter!

Jag måste bara skriva det igen "åh vad ni är bra!"

-Forza Järla F16-19

Match mot Enebyberg
2017-09-04 08:27
Uppvärmning
Borta match mot Enebyberg, vårens uppskjutna match.
Matchtid kl 09.30 = samling 08.30 = åka hemifrån kl 07.45 = uppstigning alldeles förtidigt! :)

Sista träningen inför match kom vi överens om att 45 minuters samling räcker väldigt bra den här tiden på dagen så alla fick ytterligare 15 minuter att snooza på.

Förkylningstider gjorde att fredagen kändes lite oroande. Flera sjuka på torsdagens träning, två sjukanmälningar på fredagkväll...... oj kommer vi kunna spela matchen. Fått låna tre spelare från damtruppen, F03:orna har egen match och kort om spelare....

Lördag morgon samling och vi är 10 spelare.  Men det funkar det är ju bara 2x45 minuters match...

Matchen drar igång och vi är lite yrvakna. 11:e spelaren kommer och fyller upp, vi har ju till halvlek på oss att fylla på upplyser domaren snällt. 2 minuter in i matchen vänder Enebyberg upp och slår in bollen bakom målis. Det väckte spelarna lite och vi började spela runt bollen. Många spelare på ovana platser och namn man inte kan (än). Men vi kvitterar 1-1 efter framspel på högerkant från backlinjen fram till Aline som slår bollen över målvakt och den seglar så fint ner under ribban. Otagbart! EIF forzerar och sätter 2-1 men vi fortsätter nöta och spelet kommer igång bättre och bättre och vi hittar varandra på ett så bra sätt och snart kommer ytterligare en kvittering 2-2 (senildepartementet ber att få återkomma med målgörare och situationen i sin helhet).
Halvtidsvila 2-2 och vi pratar om att få upp snacket vara lite tuffare i närkamperna för domaren tillåter att vi ligger på. Vi pratar också om att vi ska ge varandra utrymme till vila. Vi går till alla fasta situationer.... 
Andra halvlek startar och vi dominerar första 20 minuterna. Tror inte att Enebyberg är över på vår planhalva. Men de försvarar sig bra. Mycket spel längs kanterna och vi kommer inte in i boxen. Att inte spela med avbytare tar ut sin rätt och nu kommer Enebyberg upp och slår in 3-2 och kort därefter även 4-2. Vi lyfter oss sista fem minuterna och avslutar på ett mycket bra sätt.

En väldigt bra match med fint spel där vi blir lite för "täta" emellanåt. Men det viktiga är att vi kämpar för varandra i alla lägen! Så stolt över alla i laget!

Matilda, kapten och målvakt i första och mittback i andra. Trygg i sitt spel. Startar igång spelet kort ömsom långt som MV. Samarbetar med Lova mycket fint i andra. 
Maya, högerback som idag fick göra galet många inkast på sin kant. Klok och lugn.
Lova, startar mitt-mitt men byter sedan till mittback. Inlånad från dam. Rensar allt på ett tryggt sätt. Kan inte tro att det är första gången hon spelar med oss utan hon hittar verkligen sina lagkamrater med fina uppspel. 
Elsa, mittback i första halvlek, härliga hörnor och styr sin backlinje på bästa sätt. Vänsterback i andra och fortsätter obevekligt sitt fina spel. 
Frida, startar som vänsterback, byter upp till vänstermittfält. Van att styra från MVposition. Får ta många och långa löpningar.
Anna, startar som vänstermittfält och byter till vänsterback. Bryter deras uppspel längst kanten och är tuff i duellerna. 
Paola, startar som mittback men byter till mitt-mitt, stark och offensiv. Tuff spelare på mitten som ofta vinner boll. Inlånad från dam. 
Tuva, mitt-mitt. Trygg i sitt spel, uppgift i andra halvlek var att göra det du bestämt dig för och gjorde det också på ett mycket bra sätt. Inlånad från dam.
Miira, direkt uppstigen från sjuksängen och tar sina fina löpningar och sliter hårt på högerkanten. Så fina passningar.
Saron, offensiv mitt. Slet mycket både offensivt och defensivt. Fick ta mycket stryk från motståndarna och avslutade med svullet uppsparkat knä. 
Aline, topp som tog många fina löpningar. Låg verkligen på deras sista back och utmanade hela tiden. 

BRA JOBBAT 2x45 med 11 spelare är tufft. NI GJORDE DET TILLSAMMANS!
 
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar