Välkomna till Järla IF FK Herr
Seriesegrare division 4 mellersta 2017, spelar i division 3 2018.
 
Adam Silow - "förväntansfull"
2018-02-23 08:45
Ett möte med den ena av herrlaget bjässar i backlinjen. Både spelmässigt och storleksmässigt. 

Spelar sin tredje säsong i klubben.  

Hej Adam. Först och främst, stort grattis till seriesegern förra året. Hur går tankarna kring kommande säsong i division 3?
Tack så mycket. Det ska blir kul och spännande! Alltid roligt att gå upp en division och få se hur laget står sig mot lite bättre motstånd än året innan.
Jag är förväntansfull!

Vad ser du som den stora utmaningen med avancemanget?
Jag tycker att den största utmaningen är att hela laget måste höja sig ett snäpp. Alla måste bli lite starkare, snabbare, uthålligare, bättre med boll osv. Det räcker inte med att ett par spelare håller en högre nivå, utan hela truppen måste ta ansvar och verkligen gå in för det. Då skapar vi rätt förutsättningar för att faktiskt lyckas.

Hur ser förberedelserna ut?
Förutsättningarna den här säsongen är extrem mycket bättre än förra året. Rent träningsmässigt, då vi har tillgång till en fantastisk fotbollsplan med tält på Nacka IP. Annars är det ganska snarlikt med många träningsmatcher, schysst träningsläger och bra fart på träningarna. Har dock saknats lite kontinuitet men nu när januari och februari snart är över så brukar det bli bättre.

Har du några övriga förhoppningar eller önskemål för året?
Jag har såklart höga förhoppningar, det vore fel annars. Vi hoppas givetvis på att vi kan nå delmål efter delmål. Att först ta tillräckligt många poäng för att garantera spel i division 3 även 2019. Sen fortsätta kriga och se vart vi hamnar. Vinna division 3...? Nja det känns svårt men vi får se.
En personlig förhoppning är att jag ska kunna leverera ett par fler mål än förra säsongen. 
Jag har faktiskt ett önskemål också, det är riktat till våra motståndare... Som jag hoppas kan ge oss många svettiga och spännande matcher framöver. Det var nämligen lite för enkelt emellanåt i fyran.

Ni har inlett försäsongen med tre träningsmatcher, två kryss och en vinst. Hur ser truppen ut och vad behöver ni jobba med?
Truppen ser bra ut och konkurrensen är hög. Vi har även fått in ett par nya killar som höjer den ytterligare. Dock så finns det alltid mycket att jobba på. Men generellt så behöver vi höja oss lite fysiskt, kommunicera mer på planen och slipa på anfallsspelet. Lyckas vi med det, så kommer Järla IF FK bli farliga i år. Ingen tvekan om saken.

Tack för din tid Adam, och ett mycket bra samtal. 
Vi ses på IP under säsongen.

Följ oss även på Instagram där vi lägger upp bilder och kortare klipp från vår "vardag" - jarlafotboll_herr

Forza Järla
Intervju med Oliver Livbom
2018-02-18 18:30
Mitt under förberedelserna inför kommande säsong har vi satt oss ned för en pratstund med Oliver Livbom. En av herrlagets mest rutinerade i Järlatröjan.

Med över 20 år i klubben och Järla fortfarande trogen.

Hur känns kroppen i dessa försäsongstider? 
Bättre än förväntat faktiskt. Har varit dåligt med träning under uppehållet och ledigheten. En stor del kan vara att vi får träna mycket fotboll i nya tältet? Men träningsvärk har man ju fått i alla fall.

Vad tycker du om serieindelningen och motståndet som väntar i år?
Mycket bra, många lokala lag och derbyn väntar. Det är alltid kul. Samt att vi slipper långa resor för bortamatcher. Samtidigt är det lite kul med ett gotlandslag i serien (Dalhem) som jag ser fram emot.
Kvaliteten känns mer oviss än förra sejouren i division 3.

Ryktet säger att du är en jäkel på att tippa... Vad säger lagkamraterna om det tror du?
Utan att skryta så är jag bäst. Dem andra i laget till exempel Inti, Tolga och Jeppe tippar inte med huvudet, utan chansar för mycket. Dem tippar med hjärta och letar bara "höga odds" vilket är helt fel. Vinn ofta, men lite är en bra grundtanke.

Vad ser du fram emot mest inför säsongen?
Jag ser fram emot att ta revansch från förra gången vi var uppe i trean.

Tack för pratstunden och vi ser fram emot att se dig på planen i premiären mot Trosa-Vagnhärad på Nacka IP den 14 april klockan 14.00.

Forza Järla

Två träningsmatcher
2018-02-18 18:15
Den 10/2 spelade vi träningsmatch nr 2 för säsongen. Motståndet stod FC Järfälla för på Järfällavallen.
Matchen slutade 2-0 till oss efter mål av Prince och Adam (straff).

Torsdagen den 15/2 spelade vi den tredje tredje träningsmatchen mot division 4 laget IFK Tumba borta. En ganska tuff och grinig match som slutade 2-2, efter mål av Mathias Björck och Oliver Livbom.

Nästa träningsmatch spelar vi på lördagen den 24/2 klockan 14.00 på Järfällavallen mot Bele/Barkarby.
Då hoppas vi på lite mer statistik och längre referat från matchen.

Forza Järla.
Första Träningsmatchen.
2018-02-05 16:30

Första träningsmatchen 2018 är nu avklarad.

Motståndare på lördagen var Djursholms JA-lag på Djursholms IP.


Matchen börjar i ett högt tempo med mycket slarv från båda håll. Djursholm är lite mer aggressiva i början utan att direkt skapa någon riktig farlighet. Efterhand tar vi över spelet mer och mer. Precis innan halvtidsvila gör Djursholm 1-0.

I andra kommer vi ut lite starkare och börjar trycka ner Djursholm. Efter en tilltrasslad hörna hamnar bollen till slut hos Ale som drar till direkt, snyggt och 1-1.

Vi fortsätter föra spelet men Djursholm är inte alls ofarliga med sina mycket snabba yttrar och forwards.

1-2 kommer efter att provspelaren Malik gått igenom på egen hand och blir fälld av målvakten, gult kort och straff till oss.

Adam (bästa spelaren för dagen) stegar fram och placerar kallt in 1-2.

Vi fortsätter rulla på och det känns som att vi bara väntar på slutsignalen då slår Djursholm ytterligare en långboll som resulterar i att Djursholm snyggt lägger in bollen förbi en annars för dagen en stabil Wallman i målet, 2-2 och slutresultat.

 

Vi spelar hyfsat bra i det kalla Djursholm -4º Och med 6 nya spelare i startuppställningen.

 

Nästa match är lördagen den 10/2 på Järfällavallen kl.12.00.


Forza Järla.

Träningsläger 2018, Turkiet!
2018-01-31 09:05
Turkiet, Antalya.
Här kommer vi finslipa på formen inför seriepremiären.
Forza Järla!
 
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar