Provspel för Järla
2017-07-07 12:01
Det är många som hör av sig till oss just nu och vi kommer erbjuda ett antal spelare provspel. Det är viktigt att du är en startspelare i din nuvarande klubb.


Om du vill provspela för Järla, maila Yasin med följande information:  Namn, ålder, position och nuvarande klubb.

Yasinkayhan88@gmail.com
Midsommar som serieledare
2017-06-23 16:06
Returmatchen mot Bagarmossen Kärrtorp BK blev en klart svårare nöt att knäcka än hemmamatchen mot samma lag några dagar tidigare. I matchens sista sekunder forcerar vi in segermålet och går på midsommarledighet med elva vinster och en oavgjord. 

Matchen inleds i ett högt tempo och vi skapar många farliga målchanser men Bagis målvakt tar allt. Tempot mattas av en aning men vi fortsätter att ligga på och skapa chanser. Mitt i pressen får Bagis en frispark 10 meter in på Järlas planhalva som de lyfter in i straffområdet och snyggt nickskarvar in i mål. 1-0 till hemmalaget, ett resultat som står sig till halvtidsvilan. 

Sadiq byts in istället för Jesper och kommer runt bra på sin kant med fina inlägg. Bagis har nu parkerat bussen och vi börjar bli en aning stressade. Bagis är inte alls ofarliga i sina kontringar och har tre giftiga chanser där Wallman får svara för lika många räddningar och håller kvar oss i matchen med fortsatt chans på poäng.  

Kvitteringen kommer med ca 15 minuter kvar. Sebbe kommer loss från sin försvarare och avlossar ett välplacerat skott - i stolpen. Ollie håller sig framme och petar in returen. 1-1, och det bästa av allt för vår del att det fanns mycket tid kvar att gå för sett segermål. Nu trycker vi på ordentligt och Tolga byts in istället för William. Vi skapar flera chanser men bollen vill inte in. 

Vissa säger att ett bra lag har tur. Den gamle skidlegendaren Ingemar Stenmark sa att han inte visste något om tur, bara att "ju mer jag tränar ju mer tur har jag". Kanske ligger det något i det för i sista matchminuten får Miran på avslut utanför straffområdet och bollen letar sig förbi och under en drös med spelare och hela vägen in i mål. 2-1 Järla. Efter att legat på och haft spelmässigt övertag och mängder med chanser hela matchen kändes det helt rättvist att vi fick med oss tre poäng även denna gång.  

Tur, att återigen vinna en match i slutminuterna kan tyckas hos det förlorande laget och våra konkurrenter. Men det är inte tur när man vinner elva matcher av tolv!

* * * * 

I tabellen är vi etta på många punkter:
... flest inspelade poäng
... flest vunna matcher
... enda laget som inte har förlorat
... bäst målskillnad (+28)
... gjort flest mål (35)
... minst insläppta mål (7)

1. Järla       - 12 11 1 0 - 34 poäng
2. Värtan    - 13  8  3 2 - 27
3. Reymers - 12  7  2 3 - 23 
Målkalas på Nacka IP
2017-06-17 17:22
Efter ett par matcher där vi verkligen fått slita för poängen var det återigen dags för en klang och jubelföreställning på ett soligt Nacka IP. 6-0 blev slutresultatet mot gästande Bagarmossen Kärrtorp BK. 

11:an: Wallman - Shady, David, Ollie, Chris - Inti, William, Oliver - Jesper, Miran, Sebbe (c)

Publiken hade knappt hunnit kliva ut ur bilarna eller låsa fast sina cyklar när eftermiddagens första måljubel hördes. Sebbe spelade fint fram det kvickfotade yrvädret Oliver Livbom som rundade målvakten och lade in 1-0. 

Järlas mål satte tonen direkt då resten av första halvlek i princip var spel mot ett mål. Sebbe testade målvakten två gånger, som först fick göra en fin räddning och sedan fick se hans frispark pricka ribban. 2-0 kom strax innan paus när Miran tog ner en långboll och hittade sig själv fri yta i straffområdet och drog upp bollen högt i nät. Assisten kom av Wallman från andra planhalvan. 

Järla gick till pausvila med 2-0 efter en mycket väl genomförd första halvlek. 

* * * * 

Den andra började som den förra slutade, med mål från Järla. Sebbe dribblade sig snyggt förbi ett par gubbar och satte bollen i djupled på Oliver som bröt in från kanten och lade upp den till nyinsatte Tolga som bara hade att bredsida in bollen. 3-0. 

Några minuter senare fixade William straff som Sebbe satte. Två gånger till och med, eftersom domaren bedömde att Järla-spelare varit för tidiga in i straffområdet första gången. 

Duktiga ytterbacken Shady fick också komma med i målprotokollet i ett mål som var hans från början till slut. Han bröt ett anfall vid eget straffområde, avancerade framåt och spelade till Sadiq som efter några dragningar hittade in snett bak där Shady fullföljt sin löpning och bredsidade in bollen från straffpunkten. 

Sista målet satte Miran efter att inbytte debutanten Isac Widström, född 00 - svarat för förarbetet. En debut som lovar gott för framtiden och som visar att Järlas arbete med ungdomsfotbollen fortsätter att bära frukt. Roligt!  

BK BK hade några individuellt duktiga spelare framåt men de var oftast för ensamma för att kunna hota Järlas backlinje på egen hand idag. De får göra ett nytt försök på onsdag i returmötet. 

Sista matchen innan uppehållet spelas onsdag 21:a juni, kl 20.00 på Kärrtorps IP2. 
Möt Magnus & Sebastian
2017-06-15 13:00

Namn: Magnus Karlsson 

Ålder: 28

Nummer:

Position: Innermittfältare 

Tidigare klubbar: Foc Farsta, Karlbergs BK, Ronneby BK  


Vad tittar du på när du tittar på tv? Hinner inte med så mycket mer än Nyheterna, men när det finns tid blir det oftast en serie. Har precis avverkat Big little lies. 

Favoritmusik? En artist som hängt med mig länge och som jag lyssnar mycket på är Bob Dylan. Om jag vill lyssna på något i lite modernare tappning blir det The Shins, The Strokes eller liknande.

Ditt favoritresmål som du varit på? Svårt, men en stad som jag besökt ett par gånger och gärna åker till är Paris. 

Resmål som du skulle vilja åka till? Just nu är jag inne på Schweiziska/Österrikiska Alperna. 

Tre saker som står på din ”bucket list"? En svensk klassiker, besöka Europas alla huvudstäder och åka skidor i Aspen. 

Vilket/vilka är dina favoritlag? Har inget direkt favoritlag men Dortmunds och Liverpools filosofi tilltalar mig. 

Spelare du har som förebild? Generellt har jag svårt för fotbollsspelare som förebilder men Carles Puyol verkade vara en fin kille på planen.

Bästa fotbollsupplevelse (spelat eller tittat)? När jag tittade på Dortmund hemma på Signal iduna park med utsikt över gula väggen.  

Om du inte spelat fotboll vilken sport hade du utövat istället? Är gammal innebandyspelare men hade troligtvis utövat någon styrkesport såsom crossfit. 

Person utanför fotbollen som du har som förebild? Min sambo som är en fantastisk person med fina värderingar och en moralisk kompass som pekar åt rätt håll. 

Berätta något personligt om dig bortanför fotbollen? Jag tittar på Skam...


* * * * 

Namn: Sebastian Waldenström Soldati
Ålder: 28 år, fyller 29 i september.
Nummer: 10 (Lagkapten) 
Position: Alla Offensiva positioner

Tidigare klubbar: 
Moderklubb är Järla, efter det har jag representerat Vasalunds IF från Pojkallsvenskan till Herrlaget (division 1 och Superettan), Turebergs IF (Sollentuna Utd) (LÅN 1 år i division 3) sedan tillbaka till Järla vid 23 års ålder.


Vad tittar du på när du tittar på tv? 
Inget speciellt, blir mycket Netflix och Viaplay. En favoritserie är Entourage. 

Favoritmusik? 
Blandat, men lugna låtar känns återkommande och är avkopplande. För tillfället är det ganska mycket spanska låtar.

Ditt favoritresmål som du varit på? 
Svårt… Aldrig vart någon äventyrare direkt, men Paris och Barcelona var coola städer att besöka. 

Resmål som du skulle vilja åka till? 
Finns många länder som jag skulle vilja åka till, Nya Zeeland och Australien till exempel. Men drömmen är att köpa ett hus i Italien.

Tre saker som står på din ”bucket list": 
Se ett Formula 1 race live, lära mig Italienska och starta ett eget företag.

Vilket/vilka är dina favoritlag? 
Finns egentligen bara ett lag och det är ju Järla. Utöver Järla så är Hammarby såklart ett favoritlag. Sen som många andra har man väl alltid känt lite extra för det laget Zlatan har lirat i.

Spelare du har som förebild? 
När jag började spela fotboll var det Brolin, kanske mest för målgesten… Ronaldo (den gamla) var häftig att kolla på, speciellt hans överstegs och kroppsfinter. Men Zlatan är den största idolen, han är ju svensk och helt otrolig!

Bästa fotbollsupplevelse (spelat eller tittat)? 
Jag kan nog inte välja ut bara ett, har flera som är väldigt starka.

- När vi gick upp till Superettan med Vasalund efter 2 kvalmatcher mot Limhamn/Bunkeflo var stort och häftigt.

- Även uppflyttning med Tureberg till division 2 och seriesegern med Järla i division 4 2013 är starka.

- Att vara på plats under EM2016 i Frankrike och Sveriges öppningsmatch i Paris och Inter-Roma på San Siro (Giuseppe Meazza) var också coolt. 

Om du inte spelat fotboll vilken sport hade du utövat istället? 
Då hade jag spelat hockey, jag spelade hockey fram till att jag var 17 år. Jag slutade egentligen bara för att jag fick ett A-lagskontrakt med Vasalund i fotbollen. 

Person utanför fotbollen som du har som förebild? 
Mina föräldrar utan tvekan! För allt dom gör och värnar om alla runt omkring sig.  

Berätta något personligt om dig utanför fotbollen? 
Jag blev pappa för första gången nu i slutet på mars och det känns häftigt.Kuriosa

Sebastians pappa, Rickard Waldenström som var ordförande i föreningen mellan 2009(?)-2016 var en av dom mest drivande i projektet som såg till att Järla har klubbhuset som vi kan se på IP idag. Med över 2000 timmar för planering och bygge så har han sett till att vi har dessa fina förutsättningar som vi har idag. Sebastian själv var med och lade ned minst 500 timmar med att bygga på klubbhuset.


Varför lade du ned så mycket av din fritid på att bygga klubbhuset?

Jag ville att vi i Järla skulle få så bra förutsättningar som möjligt. Tidigare hade vi 3 baracker på cirka 70 m² som vi hade som klubbhus. Nu har vi cirka 500 m² och det ger oss som sagt mycket bättre förutsättningar med tanke på att vi är och har blivit en mycket större klubb än vad vi var för 10-15 år sedan. 

Sen var det roligt också, vi var några stycken från herrlaget som åkte upp och snackade lite skit och fick höra på massa gamla historier från Berra (Herrlagets gamla materialare) medan vi byggde.

Vi var flera som hjälptes åt och byggde huset, hela herr och damlaget var med ett par tillfällen där vi byggde och hjälptes åt. Lite av vad jag vill att Järla ska vara; en klubb med hjärta och en klubb som man har hjärta för.

Fortfarande obesegrade
2017-06-14 21:34
På grund av sjukdom och frånvaro har det inte skrivits några referat från de två senaste matcherna, de mot Reymers och Hallonbergen. Vi beklagar detta. 

Matcherna resulterade i två hållna nollor och fyra poäng. 

Reymersholms IK, borta - 0-0
En mållös historia där båda lagen hade ett par farliga lägen var, där Sadiq var närmäst att förlänga segersviten till nio matcher men hans skott träffade ribban. En överlag jämn match där båda lagen stundom ägde matchbilden men där lagens defensiva styrkor påverkade utgången. Serietvåan Reymers fick till slut stopp på segertåget. 

Segersviten stannade vid åtta raka segrar. En fantastisk bedrift.

* * * * 

Hallonbegen, borta 0-2 
Bra start av Järla som trycker på från början och har flera giftiga lägen. Miran inleder målskyttet efter en dryg kvart när han framspelad av Jesper snyggt rundar målvakten och lägger in bollen. 

Defensiven sköttes precis som vanligt mycket bra, Järla har bara släppt in 6 mål på tolv matcher vilket är hälften så många som näst bästa lag Reymers - ett väldigt imponerade facit. I Ollies frånvare fick Mange vikariera på mittbacksplatsen och gjorde ett mycket bra jobb tillsammans med resten av backlinjen!

Andra halvlek stämde inte offensiven alls och vi fick det väldigt jobbigt då Hallonbergen pressade oss från i princip första till sista minut. I 90:e minuten lyckades vi dock kontra in 2-0 genom Sadiq på pass från Miran. Sett till matchbilden hade ett nytt kryss kanske inte varit helt orättvist, men hela laget gör en imponerande arbetsinsats hela vägen in. En riktigt skön seger efter hårt defensivt arbete av hela laget. 
Kommande aktiviteter
Träning, Nacka IP, 27/07 19:30
Träning, Nacka IP, 01/08 19:30
Träning, Nacka IP, 03/08 19:30
Träning, Nacka IP, 08/08 19:30
Träning, Nacka IP, 10/08 19:30
Träning, Nacka IP, 15/08 19:30
Nyheter från föreningen
 
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar