Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ett ögonblick - med Marwan Salman

Igår genomfördes Träning för tränare, under ledning av Malwina Nilsson från Stockholms Fotbollsförbund. En utav deltagarna var Marwan Salman, ledare P00.


Varför var du med på det här passet?

 Det är alltid lika roligt med fotboll vilket gör det svårt att tacka nej till att sparka boll! Dessutom är det viktigt att man också tränar stundtals när man är tränare, det är för att lättare veta hur höga krav och vilka förväntningar man kan ha under en övningarna och träningarna i helhet. Det är lätt att glömma bort hur svåra visa saker kan vara att utföra om man själv inte tränat på ett bra tag.

Hur var det?
Det var kul, det är alltid nyttigt att få träffa andra ledare och diskutera olika .

 

Lärde du dig något som du tar med dig till dina egna träningar?

Jag försöker ju för det mesta närvara på så många kurser och utbildningar som möjligt vilket gör att vissa utbildningar egentligen blir repetition, men även det är väldigt bra! Det är lätt att glömma bort småsaker och därför har jag alltid tyckt att det är viktigt att fortsätta gå på utbildningar. Det jag tar med mig är instruktionerna- hur och när. I och med det kalla regnet märkte man hur snabbt det blir kyligt och hur viktigt det är med korta men tydliga instruktioner. Ofta vill man som tränare hjälpa sina spelare i så hög grad som möjligt, men ofta måste det ske genom att spelarna själva jobbar på att lösa problemen på egen hand, utan direkta instruktioner. Som tränare står man även rätt så stilla en stor del av tiden vilket gör att man lätt kan börja prata lite för mycket, det är viktigt att inte göra det för att hålla musklerna varma och tempot uppe.


Ska Järla fortsätta med Ledarakademin? Vad skulle man kunna förbättra i så fall?

. Absolut! Det är väldigt viktigt med utbildning för tränare och ledare. Ofta finns tron hos ledare att all fotbollskunskap redan finns, men jag kan lova alla att ju fler kurser och utbildningar man går på desto mer märker man att det är ganska mycket man inte vet om. Ledarakademin är även såpass bred för att det ska finnas något för alla ledare. En förbättring jag alltid har tyckt skulle gynna föreningen är att göra vissa utbildningar obligatoriska. Att ledare som ska börja träna 9-manna bör utfört C1 och 11-manna B-Ungdom exempelvis. Detta skulle få kompetensen att öka enormt hos många ledare vilket i sin tur gynnar utvecklingen för våra unga oerhört mycket. Dessutom kan jag ju rekommendera att försöka gå på lite utbildningar hos STFF i övrigt, och inte vänta till nästa november för mer kunskap :)

 
Stolta Sponsorer
https://www.svenskaspel.se/grasroten
Bingo Stockholm - Alla hallar