Som samarbetspartner med Stiftelsen Dunross har vi som förening sagt OK till Dunross kravställning på verksamheten som gäller barn och ungdomar i vår föreningar.
Deras krav går helt i linje med våra egna värdegrundspolicy "Järlas Röda Tråd".

Vi hoppas att ALLA inom Järla också ställer sig bakom en sund och bra barn och ungdomsfotboll där vi på alla sätt kör med Fair Play. Där ALLA spelare gör en IDOLinsats, där domarna är HJÄLTAR och ledare är HJÄRTAT och där supportrarna är STÖTTOR.

Vi bär ett gemensamt ansvar att fotbollen blir på barn och ungdomars villkor och att vuxna runt omkring planen föregår med GODA exempel.

Hur kan SUPPORTRAR hjälpa till att skapa god stämning på och runt planen.
-Heja alltid på ditt lag med bra och trevliga heja ramsor.
-Uppmana aldrig spelarna vad dom ska göra, det är ledarnas roll.
-Utse motståndarens två bästa spelare vid varje match.
-Stötta ALLTID domaren, domaren är ofta en ung person under utbildning det är inte SUPPORTERS roll att leda den utbildningen!
-OM någon i publiken uppträder olämpligt, var inte rädd för att säga till att det där är ett olämpligt beteende sånt vill vi inte ha runt våra matcher.

-OM något mot förmodan skulle hända som inte är acceptabelt runt en fotbollsplan var inte rädda att informera föreningen om detta så att vi tillsammans hjälps åt att få bort dumheter runt våra barn och ungdomar!

Tillsammans är VI Järla!

Bredd - Utveckling - Glädje - Engagemang
Järla och Stiftelsen Dunross
Vi är oerhört glada att presentera vårt samarbete med Stiftelsen Dunross!
Från 1 januari så har vi blivit EN av 15 Dunrossföreningar i Stockholmsområdet.

Samarbetet baseras på de riktlinjer som stiftelsen Dunross, en stor aktör inom idrotten i Västsverige, ställt upp och som samarbetsföreningarna förbinder sig att följa.

- Riktlinjerna går framförallt ut på att varje spelare ska utvecklas i sin egen takt och att alla inblandade är införstådda med hur vi förväntas uppträda på och utanför fotbollsplanerna.

- Att logotypen syns på fotbollsplaner i Stockholmsområdet betyder förhoppningsvis att fler föreningar blir nyfikna och vill bedriva sin fotbollsutbildning med spelarnas bästa i fokus.

Dunrossföreningarna har bildat ett nätverk som kommer att samarbeta på olika sätt, bland annat kommer man att ordna träningsmatcher, cuper, ledarträffar och gemensamma utbildningar. Syftet är att stötta varandra och att utveckla fotbollen så att fler spelare väljer att fortsätta när de blir äldre och att alla får en chans att bli så bra som de vill och kan.

De föreningar som kommer att spela med Dunross logga 2016 tillsammans med Järla är:
Sickla IF
Älta IF
Ingarö IF
Hanvikens SK
Enskede IK
Reymersholms IF
Rågsveds IF
Solberga BK
Spånga IF
Stuvsta IF
Sundbybergs IF
Tullinge Triangelpojkar
Tyresö FF
Ängby IF

Som ni ser är vi fyra föreningar från Nacka/Värmdö-området! Vi hoppas naturligtvis att detta samarbete mellan oss och Dunross kommer att stärka vårt arbete inom föreningspolicy och vår utveckling av vår verksamhet där vi vill att så många ska ges möjlighet att spela fotboll så länge som möjligt!