Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta och Hjärna
Herr

Srbija FF - Järla IF, 1-2 (1-1)
Jocke jublar efter 1-0
Efter de första tre omgångarna - med våra ögon sett - lite stolpe ut var det vår tur i den fjärde omgången att få med oss en trepoängare. Seger med 2-1 mot Srbija FF på Mälarhöjdens IP.

Målen
31  0-1 Jocke straff (Kricke)
36  1-1
60  1-2  Sebbe (Mange)


En match som vi inleder riktigt bra. Den första halvtimmen dominerar vi kraftigt mot ett oväntat passivt Srbija som ger oss stora ytor på mitten vilket ger oss chansen att styra och ställa på planen.
Och efter en halvtimme med ett par bra möjligheter som missats blir Kricke fälld med en solklar straff som följd.
Straffen räddas fint av Srbijas målvakt men går om då spelare från Srbija sprungit in för tidigt. Jocke får en andra chans och smäller in ledningsmålet. Se klipp nedan...

 
Det dröjer tyvärr inte länge innan kvitteringen kommer. Srbija får en frispark från drygt 17-18m och Srbijas nr 18 får en fantastisk träff på bollen som letar sig upp i vänstra krysset, otagbart för Peter.

Lite deppigt i det läget då vi ännu en gång i år åker på ett drömmål i baken. Syntes att en del negativa tankar dök upp då.
1-1 i paus.

Andra halvlek blir spelmässigt jämnare än den första. Ett mer aggresivt Srbija får nu äga lite mer boll vilket ger ett mer böljande spel fram och tillbaks.

Men vi lyckas ändå ta ledningen genom Sebbe (Mange) efter en kvart.
Visa av erfarenhet från tidigare matcher så visade vi nu upp ett betydligt mer koncentrerat och disciplinerat spel sista halvtimmen.
Mer bollinnehav för Srbija men utan spets. De skapar inga större farligheter mot ett starkt Järlaförsvar.
Inte förrän i slutminuten då en Srbijaspelare kommer loss på vänsterkanten, får till ett avslut som Peter räddar och bollen ligger fri på mållinjen en sekund innan Texas (tror jag) kan rensa undan. 

Domaren blåser av strax efter och vi kan bärga hem årets första seger. En skön och viktig sådan!

Vi tackar Srbija, domartrion och publiken för matchen!

Nästa helg väntar Assyriska från Norrköping hemma på Nacka IP.
Matchinformation
 
 
Stolta Sponsorer
https://www.svenskaspel.se/grasroten
Bingo Stockholm - Alla hallar