Senaste nytt om restriktioner gällande CORONA / Covid 19
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta och Hjärna
Fotbollskola

Välkomna med anmälan till knatteskolan 2021

Knatteskolan 2021!

 

Tisdagen 13 April drar vårens knatteskolan igång för barn födda 2015 & 2016

Notera. Från och med 2021 bildar Järla lag med spelare födda 2014. Ev. anmälningar gjorda här igenom flyttas automatiskt till lagets grupp.


Barn som tränat tidigare termin får automatisk kallelse. Men inget hindrar att ni anmäler er på nytt.

Information om Järlas knattteverksamhet!
Varje år har vi knatteskola för de yngsta lirarna, dom som är 6 år (födda 2015) samt barn fyllda 5 år (födda 2016), där vi spelar och leker fotboll med bollen i fokus.

 

Vi håller med vårt förbund om att vi inte ska börja tidigare - det finns så mycket annat som drar, speciellt att få leka.

Leken är bland det viktigaste som finns i ett barns liv! Du som är född senare får vänta tills det år du fyller 5 år.

Vi tränar traditionsenligt på tisdagar mellan klockan 16.30 - 18 på Nacka IP konstgräs. Tiden kan variera då vi behöver anpassa verksamheten utefter hur många som anmäler sig samt statusen på Covid-19.

 

Vi kör tjejer och killar på separata ytor. Rätt eller fel - men så gör vi?! Vi har testat att köra ihop och det fungerade av olika anledningar inte. Är du intresserad av att veta varför så hör gärna av dig.
Vi åldersindelar barnen så att dom som är 6 år är tillsammans och dom som är 5 år är tillsammans. Vet man att kompisen också ska vara med ange i anmälan att ni vill vara tillsammans så försöker vi lösa det på bästa sätt.

Ledare för fotbollsskolan är våra äldre ungdomslagsspelare. Det här gör att de yngre redan från början får "idoler" inom föreningen. Det är också en ledarskapsutbildning för våra ungdomsspelare. De får känna på hur det är att vara ledare, vilket är en del av deras fotbollsutbildning.

 

Ta med en kompis, sätt på dig bra skor, gärna benskydd om du har och ta med en vattenflaska! Vi vill gärna träffa dig!!

Avgifter:

Medlemsavgift 100,- kronor/ år och betalas en gång/år.

Årsavgiften är 1500:- och omfattar två terminer. En termin består oftast av minst 8 träningar.
Reducerad avgift för dom som startar höstterminen.

 

 

Ingen träning under lov och helgdagar

 

Länk till anmälan

 

VIKTIG INFORMATION:

 

Lite praktiskt på plats:

Inför varje termin får deltagaren veta sin grupptillhörighet. Samlingsplats är vid löparbanorna eller runt klubbhuset där skyltar sitter uppsatta.
Ledaren för varje grupp gör också ett upprop.

Barnen kommer att vara med "sin" ledare varje gång, i så stor utsträckning som möjligt, vilket också gör det lättare, de vet direkt till vem de ska gå.
Det kan fungera att byta grupp om bästa kompisen är i den andra gruppen, under förutsättning att man kollat innan man flyttar att det är OK med alla. Det kanske är så att kompisen byter grupp istället.

Grupperna får inte blir för stora! Kolla alltid med sportkontoret om det är OK innan ni flyttar över.


De första gångerna är det helt OK för mamma och pappa att vara nära men allt eftersom så ber vi er att ni tar ett steg tillbaka och lämnar planens yta för att ge plats åt spel, men självfallet stannar ni kvar på IP utifall något händer, då är det mamma eller pappa eller annan nära vuxen som ska vara framme och hjälpa. Om något händer så ska ni finnas där! Anledningen? Om ett barn gör sig illa och ledaren ska ta hand om barnet så blir många andra barn utan ledare. Det är dessutom du som förälder som känner ditt barn bäst och kan trösta och ge ditt barn den trygghet som han/hon behöver när det gör som ondast.

Vi hoppas att ni respekterar detta!

 

Spela matcher i Bajenligan:

Som en del av samarbetet vi har med Hammarby kan vi även erbjuda barnen som är sex år att få spela matcher på lördagar i Bajenligan. Separat anmälan för att spela dessa matcher krävs och den öppnar i samband med starten av knatteskolan.

 

Har ni frågor så hör ni av er till oss på sportkontoret på 076-8506561 eller mejla till joakim@jarlaif.se

VÄLKOMNA!

Vi härmar Svenska Fotbollsförbundets utbildningsplan
Svenska Fotbollsförbundet har experter vad gäller fotboll att ta hjälp av när det kommer till hur man lägger upp träningar och hur man ska tänka och när man ska göra vad. Därför hittar inte vi på egna saker utan vi förlitar oss helt enkelt på den forskning som görs om barn och ungdomsidrott. Barn är INTE små vuxna!
Vi följer den så kallade spelarutbildningsplanen, där var sak har sin tid.
Barn 6-9 år tillhör således nivå 1.  Så här står det att läsa i förbundets spelarutbildningsplan.
Under den här perioden har barnen stor rörelseglädje. Barnen lär sig mycket om sig själva och om allt som pågår runt omkring dem under fysisk aktivitet. I de här åldrarna utvecklas barnen bäst med leken som metod i en trygg och utmanande miljö.

Träningen på den här nivån bör vara positiv och framför allt rolig utifrån barnens perspektiv. Det är viktigt att verksamheten är allsidig och att barnen även deltar i andra idrotter. Aktiviteterna bör inriktas på att utveckla de fysiska grundkvaliteterna rörlighet, koordination, snabbhet och styrka. Detta för att skapa en bra grund för inför träning av fotbollens metoder och färdigheter.

Nivå 1 - spelaren, individuellt spel
Barn i 6-9 års åldern har svårt att förstå att andra kan ha ett bättre läge än de själva har och att man bör samarbeta inom laget. Därför karaktäriseras den här perioden av mycket individuellt spel.

Aktiv start 0-6 år
Första mötet med fysisk aktivitet ska vara positiv och lek - och lustfylld.
Utvecklingen av de fysiska grundkvaliteterna prioriteras och ska ske genom lek. Målet är att barnen ska se fysisk aktivitet som något roligt, utmanande och spännande.

Nivå 1- Fotbollsglädje 6-9 år
Spelet fotboll ska upptäckas på ett naturligt och lekfullt sätt. Leken som inlärningsmetod är prioriterad. Den viktigaste uppgiften är att skapa glädje. Träna med syfte att behärska kroppens olika rörelsemönster vilket ger en bra grund för långsiktig utveckling i fotboll.


Med utgångspunkt i detta, bygger vi knatteverksamheten. Med av förbundet framtagna övningar och utbildning av våra ungdomsledare.

Varje grupp i knattefotbollsskolan ser olika ut. Målet är att varje barn ska ha samma glädje och kunskap om fotbollen i slutet men vägen dit kan se lite olika ut. Därför att förutsättningarna i grupperna är olika. Olika antal barn, olika antal ledare etc. Utbildningsmaterialet är dock densamma för alla och målet att barnen har en rolig fotbollstimme!
 
Stolta Sponsorer
https://www.svenskaspel.se/grasroten
Bingo Stockholm - Alla hallar