Här hittar du som är ledare information
Som är riktad till dig som ledare i Järla. Saknar du något här mejla till kansli@jarlaif.se
Järla IF FK inleder samarbete med supercoach anmäl dig nu!
2018-08-23 10:20

Supercoach är ett appbaserat hjälpmedel för fotbollstränare som skapar bättre möjligheter till planering och genomförande av lagets träningsverksamhet och säkerställer samtidigt att föreningens riktlinjer för Spelarutveckling följs.

Appen hjälper dig med planeringen av hela säsongen med övningar och upplägg. Du kan lägga till egna övningar eller någon av de många övningar som redan finns i appen. Till varje övning finns en utförlig pedagogisk beskrivning med bl.a. filmavsnitt. Samtliga träningar du skapar anpassas utefter ditt lags åldersgrupp. Det finns en stor mängd övningar att välja bland. I SUPERCOACH kan du synka ditt lags planerade träning ihop med övriga ledare i ditt lag. Vilket är en mycket bra funktion för att förbereda samtliga ledare i laget inför det kommande träningspasset.

Appen som har prövats under en tid och som presenterades under ledarträffen, har mottagit mycket positivt. För att få tillgång till appen krävs det att man är med under en kortare introduktion. Vi räknar med att minst två "aktiva" ledare närvarar från respektive grupp.

När: Onsdagen 29/8 18:00-20.30 ca.

Var: Klubbhuset & fotbollsplan.

Hur: Först en teoretisk genomgång som följs upp av praktik på planen.
Kvällen avslutas med återsamling i klubbhuset.

Vem: Ola Larsson & Jonas Olsson från Supercoach håller i introduktionen.

Fika: Japp.

Klädsel: Bussiga skor och ni kan röra er i då ni själva utgör övningsgrupp.

Anmälan via denna länk!

Viktig information från kommunen angående fotbollsplaner Nacka IP!
2018-07-25 19:18
Hej Alla. Här kommer viktig information som gäller Nacka IP 1 och Nacka IP 2 under hösten veckorna 31 till vecka 43.

Hoppas vårsäsongen varit bra och att ni nu får en härlig semester. När höstsäsongen börjar vecka 31 så har vi gjort några ändringar gällande Nacka IP 1 fotbollstältet och Nacka IP 2.
Maj och juni var extrema varma månader och Järla IF FK som har alla träningstider i tältet har bett om att få träna mera ute under hösten och då har vi på bokningen tillsammans med kultur-och fritidsenheten beslutat följande.

Alla OJÄMNA veckor så flyttas samtliga bokningar på Nacka IP 1 till Nacka IP 2 och alla bokningar på Nacka IP 2 flyttas till Nacka IP 1.
Alla JÄMNA veckor så ligger bokningarna kvar som de ligger.

Detta gäller vecka 31 till och med vecka 43.

För att göra detta så enkelt som möjligt kommer vi att skylta upp varje plan med information med vilken plan det är.
Nacka IP 2 = vecka 31, 33, 35, 37, 39, 41 och 43. (gäller alla bokningar på Nacka IP 1)
Nacka IP 1 = vecka 32, 34, 36, 38, 40, och 42. (gäller alla bokningar på Nacka IP 2)

Viktigt nu att varje kontaktman i respektive förening informerar alla sina ledare i sin förening om detta framför allt föreningar som har träningar på Nacka IP 2 och de föreningar som har matcher på Nacka IP 1 eller 2.

Trevlig sommar

Lennart Lingarp
Idrottskonsulent

Grönt kort!
2018-04-23 08:21
Grönt kort för Fair Play är ett initiativ som fotbollsförbundet tagit fram för att hylla alla föredömen på våra fotbollsplaner runt om i Stockholm. Förbundet tycker det är viktigt att Fair Play lyfts fram på ett positivt sätt och att vi får tillfälle att hylla spelare som agerar enligt Fair play.

Grönt kort har på kort tid blivit en succé och en nyligen genomförd enkätundersökning påvisar att hela 47% anser att klimatet på fotbollsplanen i de yngre åldersklasserna har blivit mer positivt.

Alla kan inte kan få kortet under en och samma fotbollsmatch. Därför är rekommendationen att ledarna pratar ihop sig innan matchen påbörjas och ge tips till motståndarlagets ledare om en spelare som de kan ge kortet till om de nu själva inte hittar någon speciell som de gärna vill ge kortet till.
Det kan exempelvis vara en spelare som ofta är schysst och lever upp till kriterierna. På det sättet kan du som ledare hjälpa till och öka spridningen av korten inom ditt egna lag och kanske även hos motståndarlaget.

Nytt för i år är att Grönt kort även ges i 11-manna. Grönt kort har skickats direkt till kontaktpersoner för respektive lag.

/Kansliet
Tält, påsklov, huvudsäsong och annat!
2018-03-28 16:14
Hej alla ledare!

Kommunen har beslutat att tältet kommer stå kvar under hela året och även nästa Det innebär att alla matcher och träningar förlagda på Nacka IP1 kommer ske "inomhus".
Hur detta kommer påverka verksamheten i övrigt ber vi att få återkommer med.

Huvudsäsongen med nya träningstider gäller från och med 2/4. Kolla in tiderna under fliken ledare. Vi ber alla respektera varandras träningstider.
Ni som har bett o ändringar återkommer vi till.
Snöläget på Nacka IP 2 minskar för varje dag och med sol över påsk hoppas vi att den ska vara snöfri till veckan efter påsk.
Om ni inte meddelat att ni har påsklov så gör det omgående till kansliet.

Under påsken är alla planer stängda på grund av arrangemang.

Ni som ännu inte inkommit med beställning av matchtröjor/medlemspaket ber vi er göra det omgående.

Med det sagt önskar vi er alla en Glad Påsk!

Platser till C-diplom finnes!
2018-03-21 12:43
Det finns ett fåtal platser kvar till C-diplomutbildning som hålls av IFK Aspudden.
Information och anmälan genom följande länk.