Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta Och Hjärna
Järla IF FK 100 år 1914-2014

Välkommen till Jubileumsmagasinet
Hurra, hurra, hurra, hurra!
Järla fyller 100 år i år – och det ska vi givetvis fira på olika sätt. Här i magasinet hittar du historierna från klubbens spännande förflutna, vad som händer under året och vilka planer vi har för framtiden. Vi nöjer oss såklart inte med de gångna hundra åren, nu blickar vi framåt mot 2114.

Håll utkik efter olika tävlingar. Och bidra gärna med dina egna minnen och intressanta historier om klubben i gästboken 100-årsminnen.

Om du har gamla bilder som du vill dela med dig av kontakta gärna redaktör Anna Laestadius Larsson på mediababe66@gmail.com
En riktig Järlafamilj med klubbkänsla
2014-09-09 17:20
Kjelles pappa tillsammans med Krigarn, Silen, Kina och de andra lirarna i Järlas A-lag, på cup i Finland på 1950-talet.
Det kom ett mail från Kjell Larsson, numera polis och tidigare målvakt i Järlas A-lag. Han berättar om när klubbkänslan var så stark att klubbmärket fick sitta på dödsannonsen.

Kjell "Kjelle" Nilsson, 61, var ordinarie målvakt i A-laget 1969-1983 (förutom något år då Bosse Emanuelsson var förste keeper). Han har många minnen från sin aktiva tid, bland annat från Midnattsolscupen i Luleå 1970 när Järla fick möta West Hams juniorlag.
"Med i laget var då även Stefan Wallén som sedermera gjorde ett antal matcher i AIK i allsvenskan på 80-talet. Vi är ett gäng från den tiden som träffas då och då, tar en öl, spelar minigolf och pratar gamla minnen, kul är det att ses!" skriver Kjell.
Kjelles pappa Tage spelade även han i Järla, på 50-talet, tillsammans med Krigarn, Börje Moberg, Silen, Kina, Hasse Regnell (även världsmästare i ute-handboll), Hugo Karlsson med flera.
"Som lök på laxen var även brorsan med i laget när jag lirade, och morsan sålde entrébiljetter så när hon dog, ville farsan att Järlamärket skulle vara på dödsannonsen och så blev det", skriver Kjelle i sitt mail och fortsätte:
"Vi blev en riktig Järlafamilj och under min karriär i Järla fick jag och Thomas "Burken" Lundgren pris som de som spelat med Järla under hela sin karriär. Givetvis spelade Burkens pappa (Stig) tillsammans med farsan och hans mamma Gunn-Britt sålde biljetter med min morsa. Så var det på den tiden med klubbkänsla."
Kjelle berättar också att i början av hans karriär på 60-talet lirade en hel del hockeyspelare från dåvarande Elitserien i Järla.
"Lars-Åke "Lill-ludde" Lundell var en gammal Tallidare (Tallidsvägen) som spelade fotboll med Järla och som blev en elitspelare i Djurgårdens ishockeylag och även gjorde en del landskamper. Han värvade en hel del hockeyspelare till oss: "Honken" Holmqvist (från AIK!!!), "Lillstöveln" Öberg, Ulf "Älgen" Thorstensson, Bosse Hansson (också AIK!!!)  gjorde ett antal matcher med Järla.  Lill-luddes hockey-kompis från DIF, Stig Larsson var även han med, uppfostrad i fotboll i Järla som Lill-ludde."
Underbara minnen, tycker vi, och tackar för att vi får ta del av dem!

Nedräkningen har börjat...
2014-08-25 19:06
Boka in 13 september!
Lördagen den 13 september och vår stora fotbollsfest närmar sig. Från klockan 9.00 till 17.15 kommer Nacka IP sjuda av fotbollsrelaterade aktiviteter.
Det blir bland annat: Sanktanmatcher, seniormatcher, stipendieutdelning, speedshooting, marknadsstånd, hoppborg, jubileumsmatch, sportbytarhörna och den historiska Järlaparaden.
Serveringen är öppen hela dagen. Och styrelsen finns på plats och svarar på frågor och informerar om klubbens nya spännande projekt.
Lagtävling: Bästa 100-årsramsan
2014-03-27 13:36
Grattis Järla 100 år, vem blir det som fikat får?
Var med och tävla om en festlig gratisfika för hela laget i vårt nya Järlafik! Gör såhär:

1. Samla laget och hitta på en fyndig, cool, rolig 100-årsramsa för att fira Järla.
2. Filma med mobilen.
3. Lägg ut den på Youtube.
4. Skicka länken till Jubileumsmagasinets redaktör Anna Laestadius Larsson, mediababe66@gmail.com, senast 15 maj 2014.

Filmerna kommer läggas upp här i Jubileumsmagasinet, på Järlas hemsida, under våren för omröstning. Vinnarlaget får även uppträda på vår stora Jubileumsdag 13 september!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Järla IF, 16/02 12:28 
Järla IF, 14/02 11:46 
Järla IF, 30/01 09:37 
Järla IF, 02/12 11:02 
 
Stolta Sponsorer
https://www.svenskaspel.se/grasroten
Bingo Stockholm - Alla hallar