Senaste nytt om restriktioner gällande CORONA / Covid 19
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta och Hjärna


Välkommen till Järla IF FK!


Välkommen till Sicklöns största fotbollsförening. Föreningen där alla är välkomna!

Hos oss är glädjen för fotboll i centrum och där var och en, kan utvecklas i sin takt och på sin nivå utifrån egna förutsättningar och ambitioner. Genom att barn och ungdomarn få uppleva detta under träning och match skapar vi ett livslångt fotbollsintresse.

Järla följer Stockholms Fotbollsförbunds rekommendationer och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, läs gällande status på vår Covid-19-sida.

Välkommen!

Börja spela

Här hittar du mer information om anmälan till vår förening.

Namnlöst dokument
Kom ihåg detta inför seriestarten i S:t Eriks-Cupen
2021-05-07 09:47

Se information från StFF inför seriestarten i helgen 

 

StFF.se

Anmäl er till sommarens Camper & Clinics!
2021-05-04 10:27
ANMÄLAN TILL VÅRA CAMPER OCH CLINICS GÖRS PÅ LÄNKARNA NEDAN:

 

Järla arrangerar Camper och Clinics för spelare som söker extra och bra träning under loven. Spelarna kommer att instrueras av välutbildade tränare i den träningsmetodik som bedrivs dagligen i akademiverksamheten i Hammarby. Vi har ett begränsat antal platser så spelarna får maximal tid med våra instruktörer. Våra dagar är fokuserade mot träning och utbildning. 

 

Våra camper riktar sig till spelare såväl som målvakter födda 2006-2013

Våra Clinics riktar sig till spelare födda 2005 och äldre

 

Detta ingår alltid i våra camper: 

-Träningströja från Craft 

-Lunch och mellanmål

-Träning med välutbildade tränare 

-Målvaktsträning för dig som är målvakt

-Träning utifrån den träningsmetodik som Hammarby använder sig av i akademin

-Välplanerade träningar med teman

 

Detta ingår alltid på våra Clinics

-Träningströja från Craft 

-Lunch och mellanmål

-3 högkvalitativa pass/dag med unika teman 

-Dessutom får alla med sig utvecklingsområden inför nästa tillfälle

-Ett eget träningsprogram för hemmaträning  

 

Junicamp 2021 - Nacka IP 

21-23  juni (måndag-onsdag) - 9.00-15.00

Pris: 1490 kr 

Antal platser: Begränsat antal platser (Först till kvarn) 

 

Augusticamp 2021 - Nacka IP 

9-12  augusti (måndag-torsdag) - 9.00-15.00

Pris: 1990 kr 

Antal platser: Begränsat antal platser (Först till kvarn)  

 

Clinic juni 3 dagar - Nacka IP 

21-23  juni (måndag-onsdag) - 9.00-15.00

Pris: 1090 kr 

Antal platser: 15 spelare (Först till kvarn) 

 

Clinic augusti 4 dagar - Nacka IP 

9-12  augusti (måndag-torsdag) - 9.00-15.00

Pris: 1490 kr 

Antal platser: 15 spelare (Först till kvarn) 

 

 

Glöm inte anmäla er till sommarens fotbollsskola! "Lira blågult"
2021-05-03 07:51

Nu har anmälan till sommarens stora fotbollsskola varit öppen en tid och platserna fylls på. För att säkra en plats och utrustning ber vi er anmäla er senast 14/5.

 

För sjuttonde året i rad arrangerar Järla IF FK fotbollsskola under sommarlovets första vecka.
I år kör vi måndag till fredag utifrån hur flera skolor har sin avslutning. Även du som slutar skolan någon dag senare är välkommen mot reducerat pris.

 

Läs mer på fotbollsskolans sida som du finner via https://jarlaiffk.sportadmin.se/sida/?ID=38045

 

 

Kommande matcher helgen 30/4-2/5 ställs in/skjuts upp!
2021-04-27 10:21

StFF har ställt in respektive skjutit upp samtliga matcher som skulle spelats kommande helg 30/4 - 2/5.

 

OBS! Vid hemmamatcher kommer tiderna istället kunna användas som träningstider, dock är tältet stängt pga röd dag lördag 1/5. 

 

 

 
Spela mixat - roligt och utvecklande!
2021-03-26 08:50
Järlas ledning vill gärna se mer mixspel i föreningen, där killar och tjejer tränar och spelar match tillsammans. Det finns många fördelar, men hur funkar det egentligen i praktiken? Några som har testat under 2020 är spelare födda år 2006 (dvs det år de fyllde 14). Petra Carlenarson och Henri Houssemaine, ledare för F06 och P06 (och styrelsemedlemmar) - berättar om samarbetet:
 
Petra: "Det började med att vi hade samma träningstider under en period och vi provade då att köra gemensamma spelövningar i slutet på träningarna."
Henri: "Det blev snabbt tydligt att lagen hade mycket att lära av varandra. På ett nog ganska typiskt sätt var killarna bättre på det individuella, tekniska spelet. De drev boll, vågade köra själva, utmana och snabbt komma till avslut. Tjejerna var bättre på lagspel - passningar, positioner, att använda ytor och få till ett smart försvar. Det vi såg på träning gjorde att vi ledare för P06 ställde frågan till F06 om de kunde tänka sig att bistå med några spelare under ett antal matcher i Sanktan."
 
Hur gick det då att spela matcher tillsammans?
Petra: "Det var väldigt nervöst för våra tjejer första gångerna, men det blev bättre och bättre. Killarnas matcher var lite tuffare fysiskt, så vi valde ut tjejer som vi visste skulle klara det. Spelmässigt kändes det som att både killar och tjejer lyfte sig när de spelade tillsammans. Vi upplevde även att motståndarnas ledare var väldigt positiva när vi kom med mixat lag."
Henri: "Det var väldigt roligt att se hur vårt lag utvecklades, tex har vi pratat länge om att bredda spelet, och tjejerna hjälpte oss med sitt fina kantspel."
 
Några tips till de som vill prova:
Henri: "Våga testa!!! Ta kontakt med ledarna för jämnårig trupp och prata ihop er. Nåt att tänka på är det inte är helt lätt att spela match när man är ovan att spela tillsammans, det hade varit bra för oss att träna ännu mer ihop. Det är viktigt att man pratar med motståndarnas ledare inför matchstart, för att säkerställa fair play och undvika fånig prestige."
Petra: " Några av mina egna bästa ögonblick som fotbollsledare fick jag uppleva vid de här matcherna, spelarna utvecklades och växte. Tänk på att reglerna innebär att tjejer kan vara med och spela pojkmatcher, men för att göra tvärtom krävs dispens. Oavsett om man planerar att köra matcher ihop så är spelövningar på träning en jättebra start. Min egen reflektion från samarbetet är att man verkligen lär av varann, det handlar absolut inte om att bara tjejerna ges chans att utvecklas."
 
OBS!  Precis just nu kan vi tyvärr inte blanda grupper på träning eller match pga pandemin - men börja gärna planera för mixspel genom att ta kontakt och fundera på gemensamma upplägg. Då är ni redo när restriktionerna släpper.
 
Vill du veta mer och vill ha hjälp att komma igång med mixsamarbete? Kontakta Petra på pcarlenarson@gmail.com, Henri på henri.houssemaine@gmail.com eller Sportkontoret på kansli@jarlaif.se
Nyheter från våra lag
P12 Öst, 06/04 12:27 
P09, 31/03 15:18 
Dream Team, 30/03 18:09 
F10, 25/03 15:35 
P11, 25/03 14:01 
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
https://www.svenskaspel.se/grasroten
Bingo Stockholm - Alla hallar