Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till F16-19
halvtidssnack
Vi är ett gäng tjejer som har fokus på att ha riktigt roligt ihop

Vill du ha roligt med oss är du varmt välkommen att lira med oss!! 

Vi har möjlighet att träna två gånger i veckan då, kan man bara en gång i veckan så är det helt OK. Tisdagar och torsdagar tränar vi på Nacka IP. 

2017 spelar vi i Sanktans F16-19 korta serie. 

Välkomna till Järla F16-19  (födda 01-98) 
Vill du komma och träna med oss så är det bara att höra av sig!
F16 stipendiet utdelat till två spelare
2017-11-27 10:38
F16 på plats för stipendieutdelning 2017-11-25
Matilda Svedjerot och Frida Nilsson blev årets stipendiater när Järla delade ut Arthrocare Ola Conrads F16 stipendie.

STORT GRATTIS! 

På bilden fr v. Saron, Miira, Josefin, Anna, Matilda, Frida, Aline, Livia, Maya

Foto: Rickard Waldenström
Bästa F01
2017-10-21 20:44

Fler bilder (+3) >>
Vilken lördag!
Skratt! Gråt! Prat! Vinst!! (Förlåt alla föräldrar...). Fika! Promenader! Middagsförberedelser! Problemlösning! Middag! Diplom! Efterrätt!

Stort tack för en fantastisk säsong tjejer!
Jag har lärt mig massor av er! 

Stort tack för de fina blommorna och nästahelgmiddag ska inhandlas i Paradiset! Tack!!!
En fin avslutning på säsongen
2017-10-11 10:11
En kylig tisdagskväll tog vi emot IFK Lidingö FK på Nacka IP. En stor eloge till motståndarna som efter vilseåkningar på Sicklaön hittade fram 10 minuter före matchstart och med 10 spelare kommer till start! Vi tar snabbt ett gemensamt beslut om att spela 2x40 minuter istället för 2x45. 

Vi själva halvt stukade efter lördagens match i regn, med många onda halsar, snoriga näsor och hostande lungor. 

TACK till F14 som återigen lånar ut spelare för att avlasta. Kajsa, Lova och Anna N. 

Matilda målvakt/vänsterback. Håller nollan i första halvlek och har möjligen ett skott mot sig. Går in i andra och tar vänsterbackspositionen på bästa sätt.
Alva målvakt. Går in i andra halvlek och det första som händer är en "TV-räddning" som man får gnugga sig i ögonen efter. Hela tiden rätt och trygg. 
Anna N (F14) högerback, gör ett strålande jobb på sin "ordinarie" position, spelar i princip hela matchen. TACK för din strålande insats.
Lova (F14) mittback, "ordinarie" position, trygg och säker i ditt spel under hela matchen. Tar hela tiden rätt beslut. TACK för din outtröttliga inställning.
Josefin mittback. Går in och krigar i alla situationer. Tar alla löpningar och täpper till i mitten. KVÄLLENS 16-åring!!
Anna MF vänsterback (mittback). Tar alla löpningar, flera snygga överlappningar i offensiven. Tar varje fight.
Miira högermitt (topp). Går in och jobbar, breddar, tar djup. Får i slutet gå in som topp och lägger snyggt in 4-0.
Maya högermitt. Trygg och säker med bollen och fina uppspel och löpningar längst höger kant. Tar det jobb som ska göras på bästa sätt. 
Kajsa (F14) def mittmitt (topp). HELT ny position och du går in och gör det så bra och helt rätt. Fina uppspel, fina brytningar. TACK för att du bara går in och kör.
Lisen def mittmitt. Så fina löpningar, så bra brytningar, så fin speluppfattning. Fina uppspel och beslut.
Saron vänstermitt. Är med offensivt och krigar för varje boll. Fint samarbete med back och anfall. Tar alla löpningar.
Elsa vänstermitt. Går in med bästa inställningen och krigar för varje boll, sätter hög press på motståndarna och vinner de flesta duellerna.
Livia offensiv mittmitt. Tar varje löpning vare sig det är offensivt eller defensivt. Jobbar och är så stark. Får med sig de flesta duellerna. Härligt.
Aline anfall. Ligger och fiskar och tar djupledslöpningar helt outröttligt. Resultatmässigt så ger det 2 i nätet i första halvlek.
Alma anfall. Ligger hela tiden på offensiv plats och krigar och löper. Får i andra halvlek utdelning på ett fint inlägg med ett skott som "ekade" in under ribban.

Ord innan match:
Snacka, låta bollen jobba, vinna närkamperna, jobba för varandra, och ha KUL

Ord efter match:
Vi snackade, vi peppade varandra positivt, vi kämpade, vi vann närkamper, vi hade KUL

Så tjejer NI satte målen och NI uppnådde dom.

Resultatet blev 4-0 mot ett väl spelande och schysst Lidingö som med sina 10 spelare genomförde en otroligt bra och tuff match. TACK alla tjejer, klacken och motståndarna. 
vatten, vatten bara vanligt vatten
2017-10-08 09:52
Lördagens match mot duktiga Djurgården på bortaplan blev en blöt historia.

Om det inte regnade lite så regnade det lite till. Kallt och blött. Lika för bägge lagen med undantag att Djurgården hade närmare hem.

Djurgården leder serien med noll förluster och endast 9 insläppta mål den här säsongen. Kanske som jag sagt tidigare så ska inte en del lag spela i den här rekreationsserien. Dom gör det svårt för oss. Men vi bockar och bugar för ett otroligt bra spelande lag, även om det var en del tjuvknep, hålla i tröjor och gå in en meter på vår planhalva vid avspark etc. 

Vi ska ta med oss första halvlek då vi spelade tillbakapressat, absolut, men vi stod emot deras försök på bästa sätt. Andra halvleks inställning att vi ger oss inte, vi fortsätter spela oavsett och sista tio i andra då vi fick till en hel del bra saker. 

Matilda - Målvakt och mittfält. Gjorde superräddningar i första halvlek och fick sig en ond höft. Gick in i andra och spelade defensiv mitt en ny position.
Frida - Mittfält och målvakt. Går in och kör järnet på sin kant i första. Får en tuff andra halvlek då DIF växlat tempo. Får jobba hårt med att mota bollar. 
Emmie - F03 högerback, slet och kämpade på det bästa sätt under nästan full matchtid, stort tack för att du var med och slet med oss.
Smilla - F03 mittback, fick ta mycket stryk i mitten men stod upp och kämpade för laget, stort tack för att du var med och tog fighten.
Josefin - mittback, fick liksom Smilla ta mycket stryk i mitten, och slet otroligt tills en smäll i ryggen fick det att ta stopp.
Amanda - högerback, mittfält, vänsterback. Rätt i din position som vänster och högerback. Gick in som def. mittfältare i ett byte och gjorde det så bra fast du aldrig spelat där. Tack för att du tog den position som du gavs och slet där. 
Miira - höger och vänstermittfält, från lång förkylning så går du in och tar din position på allra bästa sätt oavsett höger eller vänster. 
Nellie - F03 def.mitt slet defensivt och hjälpt backlinjen, slog fina passningar framåt. Fick också ta mycket stryk på mitten. Tack för att du stod upp och tog fighten med oss.
Anna - def. mitt, vänsterback. Fick en ny position som def mittfältare och gjorde det så bra. Slet som vanligt. Tog sedan en vänsterback och fortsatte slita där.
Elsa - vänstermittfält, fick avsluta matchen på bänken efter en smäll i ansiktet, enda sättet dom såg att ta bort dig, stark i din position och fina uppspel.
Livia - Offensiv mitt, svår position den här matchen då vi var så tillbakapressade, men du gjorde det så bra i defensiva löpningar och offensiva.
Alma - toppanfall. Slet och tog varje löpning, låg och fiskade vid deras sista back. Massa "jävlar anamma".
Saron - def. mitt slet och tog mycket löpningar, åkte på massa stryk som gjorde ont! Dom fick inte tag på dig och tänkte vi tar bort henne. 
Aline - toppanfall. Låg helt rätt och kom igenom ett par gånger men idag fick vi inte till det. Mycket "tomma" löpningar blev det den här matchen. 
Maya - västermittfält. tillbaka efter förkylningar som inte märktes att du haft, mycket bra i en helt ny position, tog rätt löpningar slog rätt pass och slet. 

Tror att det ord som ovan är mest använt är SLET och ja det var vad ni gjorde.
Hårt tillbakapressade så hamnade vi lågt i banan med både backlinje och mittfält. I första halvlek orkade vi hålla trycket och pressa tillbaka i andra så tryckte dom på lite till och då orkade vi inte stå emot och hamnade ännu mer bakåt. Hur skulle vi gjort annorlunda? Vi hade kunnat gå högre upp med mittfältet men då hade dom haft ännu lättare att gå rakt igenom. Så mitt beslut som coach var att hålla låg press och just idag orkade vi inte vända efter hård press. När man får många mål i baken så orkar man helt enkelt inte riktigt. 

MEN nu glömmer vi den här matchen som vi ser/tar som ett riktigt bra träningspass 2x45 minuter och laddar om för matchen på tisdag mot Lidingö! 

KOM IHÅG: NI ÄR GRYMMA!!!! (Luxemburg torskade med 8-0 igår och dom är ett landslag....:) ) 
Torsdagens målvaktsträning
2017-10-06 10:41
På torsdagens träning fick vi besök av damlagets målvakt Amanda Gren.
Hon höll en timmes målvaktsträning. "alla tror att vi målvakter är lata för att vi väljer att inte springa till bollen utan att bollen får komma till oss" - Amanda.
Men efter kvällens träning tror jag att alla inser att målvakter behöver vara vältränade, rörliga, explosiva och ha huvudet på skaft. 

Stort tack till Amanda som tog sig tiden att köra en timme med oss!!!

Nu match på lördag och sedan även på tisdag!!!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar