Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Här hittar du som ledare information som kan hjälpa dig i ditt engagemang. I inloggat läge kommer ni åt all information som är upplagt här. 

Medlemskap

Det är obligatoriskt med medlemskap för ALLA ledare

  • Medlemsavgiften fastställs av årsmötet
  • Faktureras i början av året och gäller kalenderår (eller så fort som möjligt om du är ny ledare under året)
  • Vid inbetald avgift följer vi RF:s intentioner angående vilka som är medlemmar och därmed är bidragsberättigade *.
  • Som ledare får du kostnadsfritt ta del av de grundutbildningar som arrangeras av vår förening, Stockholms Fotbollförbund (StFF) och RF-SISU Stockholm. För vidareutbildning inom StFF som innebär en kostnad så måste det godkännas av sportkontoret före anmälan om klubben skall betala helt eller till viss del. 
  • Ledare som betalt medlemsavgiften får varje år en ledar t-shirt och vart annat år övrigt ledarplagg till ett värde av 200,- kr. 
  • Övriga ledarkläder är subventionerade av föreningen med 40 %, max 700,- kronor / år (inköp upp till 1.750,- kronor)
  • Att försäkringar mm som är kopplat till klubbens idrottsutövande gäller fullt ut för medlemmar vid olyckor. Försäkringen är giltig i samband med träning, match, möten och andra sammankomster där klubben representeras. Även till och från dessa. Läs mer här. 
  • Ditt medlemskap ger dig rösträtt på årsmöte vilket innebär att du får vara med och påverka
  • Rätt att delta på föreningens ledar,- och medlemsmöten och aktiviteter.

 

Rabatt för eget barn?

  • Vi tillämpar inte rabatter på egna barnets träningsavgift för att:
    • Det är en skattepliktig förmån som föreningen ska ange för varje ledare genom kontrolluppgift, det har vi inte i dagsläget möjlighet att administrera
    • Vi kan inte i förväg säkerställa att man som ledare har en närvaro under året som berättigar till en rabatt
    • Det kan kännas orättvist att vara ideell ledare för andras och eget barn och inte få en rabatt utan att betala lika mycket som de som inte lägger lika mycket tid. Vilket det finns förståelse för. Vi hoppas och tror att DU som ledare får så mycket mer ut av ditt ledarskap att den tiden är värd att spendera!

 

* Bidragsberättigade - endast medlemmar är bidragsberättigade, om ledare inte är medlemmar och har lett en träning och närvarorapporterar den så faller bidraget för hela den aktiviteten eftersom en träning/aktivitet måste vara ledarledd .

 

Närvarorapportering - gäller samtliga lag/grupper i Järla IF FK

Föreningen sammanställer allas närvarorapportering och rapporterar till kommunen och staten två gånger per år för att få aktivitetsbidrag. Underlaget för är de aktiviteter och den närvaro som varje lag har avgör summan vi som förening får.  Intäkten utgör en stor del av föreningens årliga inkomst så det är viktigt att alla lag är noggranna och följer upp detta. Mer information och en film om hur du gör hittar du här.  Senast 1 augusti behöver detta vara färdigställt  för vårterminen och 15 januari för höstterminen (men varför vänta?) (Perioderna som rapporteras är 1/1-30/6 och 1/7-31/12). 

 

Träningstider – Planering och avboka tider - gäller samtliga lag/grupper i Järla IF FK

Utomhussäsongens tilldelade träningstider har sommaruppehåll från och med vecka 26 och till och med vecka 30 (27 juni – 31 juli). Det innebär att inga lag har tilldelat träningstid om ni inte själva aktivt har bokat via sportkontoret denna period. Vi är tacksamma att en person i varje grupp sköter kommunikationen med sportkontoret.

 

För att inte föreningen skall få onödiga kostnader så tänk genom hur ert lags planering ser ut, kommer ni t.ex. att träna vecka 31? Meddela emelie@jarlaif.se för att avboka de tider ni inte kommer att nyttja så fort ni vet, oavsett tid på året. 

 

Belastningsregister – gäller samtliga ledare i Järla IF FK

Samtliga ledare ska visa upp belastningsregister för anställd eller styrelseledamot. Belastningsregister visas upp när man startar som ledare och när styrelsen och sportkontoret så beslutar att det kan vara dags igen. Kom ihåg att klicka i registerutdrag för arbete och kontakt med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg. Mer information om varför och hur hittar du här.  

 

Futsal –  november till februari
Anmälan för Futsal över vintern skickas ut när det är dags inför varje säsong. Sista anmälningsdag är i mitten av augusti till förbundet men garanterar inte en plats. De som anmäler sig till spel i Futsal kommer att få en extra träningsavgift om 500 kr/ spelare för den verksamheten inför att vintersäsongen startar. Anmälan gör ni så snart som möjligt till sportkontoret emelie@jarlaif.se

Läs här om föreningens förutsättningar och annat. 

 

Nackamästerskapen (NM) - Save the date! – gäller PF2011-2017

Under två helger i oktober spelas traditionsenligt Nackamästerskapen. Anmälan görs till sportkontoret och anmälningsavgiften betalas av föreningen. Meddela antal lag och kontaktinformation till emelie@jarlaif.se. Mer information hittar du här.

 

Sportkontoret har stängt i sommar 1 – 31 juli med begränsat tillgång vecka 26 och 31.

 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar