Här hittar du som är ledare information
Som är riktad till dig som ledare i Järla. Saknar du något här mejla till kansli@jarlaif.se
Tränarutbildning: C-diplom
2017-08-24 11:22
Järlas erbjuder under hösten alla tränare och ledare en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige genom C-diplom
Ingen träning på Nacka IP i morgon 6/6!
2017-06-05 19:44
Kommunen låter hälsa att all ungdomsträning på Nacka IP utgår på grund av arrangemang. Dom beklagar den sena framförhållningen. All ev. seniortid kvarstår enligt uppgift.

Träning på Skuru enligt Schema!

/Kansliet
Information om träningstider!
2017-05-27 12:23
Nacka IP 1 börjar ta form och vi räknar med att kunna gå på i veckan 22.

Planen har besiktigats och med några små anmärkningar så kommer den snart vara spelbar. Vi har inte fått ok från kommunen men så fort det kommer så kommer vi styra om till dom nya tiderna.
Det innebär att vi fortfarande väntar på att kommunen ska öppna planen vilket kan hända vilken dag som helst.

Då ni alla har kämpat med små ytor, obekväma tider och mycket resor Nacka runt utan knot så är vår ambition nu att alla ska få en tillräcklig yta på en bra tid. Det tror jag vi lyckats med.

Tiderna som innehåller mindre justeringar gäller tills vidare men vi kan komma behöva göra justeringar. Tiderna kan ändras till hösten.

För 11-mannalag som önskar en tredje träning finns viss möjlighet till det. Dessa tider hanteras separat med kansliet.

Observera att det inte är tillåtet att beträda planen!

Länk till tiderna.

Rutiner vid betalning till och tillsätttning av domare!
2017-05-02 11:13
Våra domare!

Vi har olika typer av domare för varje olika typ av match. Domarna har utbildning utefter vilken typ av match de har behörighet att döma.
5,- och 7-manna behörighet
9-manna behörighet
11-manna behörighet ungdom, senior och olika divisioner.

5,- och 7-manna domarna är ungdomar under utbildning. Vi ska vara rädda om alla domare men dessa yngsta har en extra utsatt position. Så stötta och stärk dom i sin roll, det är vårt vuxna ansvar!

Tilldelning av domare till match:

5-manna domare - Tillsätts av föreningen till föreningens hemmamatcher, domare får information via mejl och ledarna får läsa det på den här sidan.

7,- 9  och 11-manna domare - Tillsätts av Stockholms Fotbollsförbund.
Ta alltid för vana att kolla upp vem som ska döma just er hemmamatch och kontakta domaren dagen innan för att säkerställa att hen kommer att vara på plats.
Då undviker ni överraskningar inför match att domaren inte dyker upp och problemet med vem som ska döma. Det är hemmalaget som ska lösa domarfrågan.

Betalning av domare efter match:
5-manna
domare får betalt genom föreningens kansli. Ni som ledare ska kvittera domarkvittot, det är beviset att domaren dömt er match. Föreningen gör första möjliga vardag efter insättning till domarens bankkonto. Kvittot lämnas in i serveringen. Under perioden då serveringen håller stängt messas ett foto på kvittot till 0708-981011

7,- 9 och 11-manna betalar ni som ledare domaren direkt. Swish är det önskade betalmedlet för att slippa kontanthanteringen. Kontant går också bra. Domarkvittot ska ni kvitter som ovan och ni kan löpande redovisa kvitton till kansliet och få domararvodet återbetalt till konto. Använd följande dokument för redovisning.

Reseersättning.
Oskälig eller felaktig resersättning ersätt inte av föreningen. Tillse därför att reseersättningen är korrekt.

Resekostnadsersättningar utgår enligt följande:

• Det vanligaste är att våra domare reser kollektivt.
    Vid resa med allmänna trafikmedel utgår reseersättning enligt SL-trafikens billigaste alternativ som är accesskort med reskassa.
    För år 2017 gäller följande:
    Biljett                          Helt pris             Reducerat pris
    Reskassa enkel              30:-                    20:-
    Reskassa ToR                60:-                    40:-

• Vid resa med egen bil utgår ersättning med 3.00 kr/km. Reseavstånd från bostadsadressen till matcharenan uträknas enligt www.eniro.se.

• Vid resa med egen motorcykel utgår ersättning med 1.70 kr/km.

• Trängselavgift (skrivs på restidsarvodesraden på domarkvittot, stryk restidsarvode och skriv trängselavgift).

Läget på IP!
2017-03-28 14:30
Hej alla ledare!

Som tidigare meddelats så är planerat färdigdatum för Nacka IP1 1 Juni.

I dagsläget säger entreprenören att man håller tidsplanen. Men att man kommer börja lägga mattan i mitten av Maj.
Huruvida det medför risk för ytterligare försening är oklart.

Nu har preliminära träningstiderna distribuerats och ni kan räkna med att dessa kommer gälla fram till 1/6.
Vi kan komma få tillgång till naturgräsplaner vilket kan medföra något justerade tider.

För information så för föreningen kontinuerlig dialog med kommunen.

Vi är tacksamma för förståelsen för den uppkomna situationen och att alla gör det bästa dom kan!

/Kansliet