Järla IF FK Sicklaöns största fotbollsklubb
Hej och välkommen till Järla IF Fotboll.

I toppmenyn hittar ni våra lag, fotbollskolor, turneringar.
I vänstermenyn hittar ni mer information om oss.

Varmt välkommen till Järla IF FK, här skapas historia sedan 1914!
Missvisande artikel i Mitt i
2017-10-18 11:15
I senaste numret av Mitt i har man gjort en granskning av huruvida föreningar kräver utdrag ur ledares belastningsregister.

Ett slarvigt utfört arbete hos Mitt i´s artikelförfattare har medfört att den Järla förening som redovisas är Järla orientering. Det framgår visserligen av artikeln men alla har hittills läst bara "Järla"

Järla IF FK var pionjärer i detta och tog redan 2012 beslut att alla ledare ska visa upp utdrag ur belastningsregistret. Detta är något som uppdaterades så sent som under 2017.

Vi vill därmed förtydliga att alla ledare inom Järla IF FK måste visa upp utdrag ur belastningsregistret för att få vara verksamma som ledare.
Järla seriesegrare div 4 Mellan!
2017-09-30 09:33
Segerrusiga spelare efter gårdagens avslutande match mot Reymers
Trots att segern var klar redan för ett par omgångar sedan så var glädjen stor, när man igår avslutade säsongen mot Reymersholme.

Obesegrade och med en målskillnad på 61-21 i div 4 mellan så har herrarna gjort en fantastisk säsong och visat att Järla platsar i div 3.


Stort Grattis! från styrelse, medlemmar och sponsorer.


Stöd Järla IF när du handlar på ICA Maxi!
2017-09-27 14:07

Genom att koppla ditt ICA-kort till Järla stöder du automatiskt föreningen varje gång du handlar på Maxi


Genom att registrera ditt kort får Järla 1% av det du handlar. Enklare och snabbare kan du inte stödja föreningen.
Så ta fram ditt ICA-kort omgående och registrera via länken.
Det tar inte mer än 1 minut!

https://www.ica.se/butiker/maxi/nacka/maxi-ica-stormarknad-nacka-11005/butiken/sponsorbonus/


Tack för ditt stöd det är viktigt för oss!

Järlas alla barn och ungdomar

Ledare
Tränarutbildning: C-diplom
2017-08-24 11:22, Ledare
Järlas erbjuder under hösten alla tränare och ledare en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige genom C-diplom
Världsrekord på Järladagen på Nacka IP!
2017-06-17 17:16
Nöjd ordförande med värdsmästaren Thomas Lundman samt finalisterna i miniturneringen
Under lördagen arrangerade Järla IF FK Järladagen för att fira att Nacka IP återigen är spelbar och för att mötas över laggränserna.
Dagens höjdpunkter blev finalen i miniturneringen och rekordförsöket med världsmästaren i fotbollsjonglering, Thomas Lundman.


I många, långa månader har Järlas spelare och ledare längtat efter att återigen få spela fotboll på sin huvudplan, Nacka IP 1, som ligger precis nedanför föreningens klubbhus. Första juni var det äntligen dags, och knappt tre veckor senare bjöd klubben in till Öppet hus på lördagen, för att fira tillsammans med spelare, föräldrar och sponsorer.

-    Grundtanken är att Järladagen förhoppningsvis blir startskottet för en årlig dag i framtiden. Det hela handlar om att mötas i en ”öppet hus-känsla”, och på så sätt
bygga upp en gemenskap och vårda Järla-andan, säger Isaac Mayanja, föreningskonsulent och initiativtagare till dagen.

Ett hundratal besökare kunde bland annat testa att spela bumperball, prickskytte och speedshooting och en miniturnering med sarg genomfördes i högt tempo under två timmar för alla som ville vara med. Det var fri anmälan på plats, till turneringen och i flera lag mixades både ålder och kön. Eftersom fler lag än beräknat ställde upp, fick längden på matcherna raskt kortas ned under turneringens gång.

-    Det är såklart jättekul att att så många ville vara med och framför allt leka fotboll som vi gjorde i dag. Ingen verkade ha något emot kortare matcher i värmen och de flesta hade också full förståelse för att det var lite rörigt stundtals med spelschemat. Framför allt alla barn och ungdomar verkar jättenöjda!
Nu lär vi av detta test att få till lite mer spontant och lekfullt matchspel och försöka utveckla en egen föreningstradition. Järla IF FK står ju för bredd, engagemang, utveckling och glädje och jag tror att många hade roligt tillsammans i dag och jag hoppas att vi utvecklat något nytt och spännande, och att vi kommer att engagera ännu mer fotbollsintresserade framöver, säger Camilla Norström, ordförande i Järla IF. Den rafflande finalen vann  Lag Ted & Lennart med spelare från Järlas P04, mot Lag Fiskis som också hade spelare från 04-orna med i laget.
Dagens andra höjdpunkt var Tomas Lundmans världsrekordförsök i liggande fotbollsjonglering. Under översikt av två domarrepresentanter, en tidtagare och en filmare, och påhejad av en mycket entusiastisk publik, lyckades Tomas Lundman jonglera i 14 minuter och nio sekunder. Med fem sekunders marginal var därmed rekordet i hamn. Det innebär att det nya rekordet på Nacka IP hamnar i Guiness rekordbok.
-    Det var perfekta omständigheter och en fin publik. Det var riktigt skoj att få komma till Järla, säger världsmästaren Tomas Lundman.
Järladagen avslutades med att Järlas herrlag vann mot Bagarmossen Kärrtorp BK  i division 4 Mellersta. Järla vann med 6 – 0 och behåller därmed både serieledningen och avståndet till tabelltvåan.


Nyheter från våra lag
 
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar