Järla IF FK Sicklaöns största fotbollsklubb
Hej och välkommen till Järla IF Fotboll.

I toppmenyn hittar ni våra lag, fotbollskolor, turneringar.
I vänstermenyn hittar ni mer information om oss.

Varmt välkommen till Järla IF FK, här skapas historia sedan 1914!
Världsrekord på Järladagen på Nacka IP!
2017-06-17 17:16
Nöjd ordförande med värdsmästaren Thomas Lundman samt finalisterna i miniturneringen
Under lördagen arrangerade Järla IF FK Järladagen för att fira att Nacka IP återigen är spelbar och för att mötas över laggränserna.
Dagens höjdpunkter blev finalen i miniturneringen och rekordförsöket med världsmästaren i fotbollsjonglering, Thomas Lundman.

I många, långa månader har Järlas spelare och ledare längtat efter att återigen få spela fotboll på sin huvudplan, Nacka IP 1, som ligger precis nedanför föreningens klubbhus. Första juni var det äntligen dags, och knappt tre veckor senare bjöd klubben in till Öppet hus på lördagen, för att fira tillsammans med spelare, föräldrar och sponsorer.

-    Grundtanken är att Järladagen förhoppningsvis blir startskottet för en årlig dag i framtiden. Det hela handlar om att mötas i en ”öppet hus-känsla”, och på så sätt
bygga upp en gemenskap och vårda Järla-andan, säger Isaac Mayanja, föreningskonsulent och initiativtagare till dagen.

Ett hundratal besökare kunde bland annat testa att spela bumperball, prickskytte och speedshooting och en miniturnering med sarg genomfördes i högt tempo under två timmar för alla som ville vara med. Det var fri anmälan på plats, till turneringen och i flera lag mixades både ålder och kön. Eftersom fler lag än beräknat ställde upp, fick längden på matcherna raskt kortas ned under turneringens gång.

-    Det är såklart jättekul att att så många ville vara med och framför allt leka fotboll som vi gjorde i dag. Ingen verkade ha något emot kortare matcher i värmen och de flesta hade också full förståelse för att det var lite rörigt stundtals med spelschemat. Framför allt alla barn och ungdomar verkar jättenöjda!
Nu lär vi av detta test att få till lite mer spontant och lekfullt matchspel och försöka utveckla en egen föreningstradition. Järla IF FK står ju för bredd, engagemang, utveckling och glädje och jag tror att många hade roligt tillsammans i dag och jag hoppas att vi utvecklat något nytt och spännande, och att vi kommer att engagera ännu mer fotbollsintresserade framöver, säger Camilla Norström, ordförande i Järla IF. Den rafflande finalen vann  Lag Ted & Lennart med spelare från Järlas P04, mot Lag Fiskis som också hade spelare från 04-orna med i laget.
Dagens andra höjdpunkt var Tomas Lundmans världsrekordförsök i liggande fotbollsjonglering. Under översikt av två domarrepresentanter, en tidtagare och en filmare, och påhejad av en mycket entusiastisk publik, lyckades Tomas Lundman jonglera i 14 minuter och nio sekunder. Med fem sekunders marginal var därmed rekordet i hamn. Det innebär att det nya rekordet på Nacka IP hamnar i Guiness rekordbok.
-    Det var perfekta omständigheter och en fin publik. Det var riktigt skoj att få komma till Järla, säger världsmästaren Tomas Lundman.
Järladagen avslutades med att Järlas herrlag vann mot Bagarmossen Kärrtorp BK  i division 4 Mellersta. Järla vann med 6 – 0 och behåller därmed både serieledningen och avståndet till tabelltvåan.

Lär känna Järlas Seniorer!
2017-06-15 15:01
Järlas herrlag presenterar sig i en serie där du får chansen och lära känna våra seniorer.

Shahriy Mumand och Erik Holmgren var först ut följt av David Magnusson, William Köhler, Adam Silow och Christer Fagerström.
Förra veckan kunde vi se herrlagets tränare intervjuas.

Denna vecka är det Magnus Karlsson och vår lagkapten Sebastian Waldenström Soldati som intervjuas.

In och kika på intervjuerna och truppen.

Kom gärna upp och kolla på vår nästa hemmamatch, Lördag den 17 juni klockan 14.00. Aktiviteter och annat kommer hållas tidigare under dagen då det är Järladagen på IP.

Följ oss även på Instagram: jarlafotboll_herr
Föreningsdagar, 20% rabatt på Stadium. Passa på att stötta din förening!
2017-05-30 12:12
Passa på att köpa nya fotbollsskor, sneakers till avslutningen eller regnkläder till sommaren. Stadium ger 20% rabatt under fyra dagar!

Nu bjuder Stadium Sickla dig som medlem i Järla till föreningsdagar i Sickla-butiken.
Ta del av 20% rabatt på ett helt köp när du registrerar ditt köp på Järla IF.

Erbjudandet gäller på Stadium Sickla nu på torsdag 1/6 till söndag 4/6.
Erbjudandet gäller på ordinarie priser och paketpriser, men ej i kombination med andra rabatter, på teamsals sortiment då detta redan är nedsatt, eller köp av presentkort!

För att utnyttja detta erbjudande uppger du Järla IF i kassan.

För varje köp som görs får Järla bonus. Så samtidigt som du sparar pengar stöttar du föreningen!

Välkomna önskar Stadium Teamsales!

Kom och se Järlas herrar ta emot FC Krukan!
2017-05-22 12:13
Mitt-i-veckan match mot FC Krukan på Nacka IP tisdag 20.00. Kom och se våra herrar genom 4:an

Lär känna Järlas Seniorer!
2017-05-15 08:44

Nu står våra tränare på tur!

In och kika på intervjuerna och truppen.
Kom gärna upp och kolla på vår nästa hemmamatch tisdagen den 23 maj klockan 20.00.

Följ oss på Instagram: jarlafotboll_herr

Herr, 07/07 12:01