Tematräning "Träning i liten hall"
Denna tematräning ger inspiration och kunskap i hur även en liten gymnastiksal kan användas till fullvärdig träning

Då det blir allt svårare för fotbollen att få tillgång till sporthallar gäller det att kunna ta vara på möjligheterna att träna inomhus genom gymnastiksalar. Förvånas och inspireras hur en liten gymnastiksal kan användas till högeffektiv träning.
Denna utbildning är ett ett måste för alla som tänkt träna inomhus.

Plats: Vi samlas i klubbhuset 17.50 för inledande teori för att sedan avsluta i Sportcentrum.
Tid: Onsdag 8/11 18.00-21.00 ca.
Kursledare: Torsten "Totte" Rasmussen
Klädsel: Kläder och skor för inomhusträning
Fika: Ja
Anmälan genom denna länk.

Denna tematräning är en del av Järlas ledarakademi

Tematräning "Hur motviverar och stärker vi våra spelare"
Hur stöttar vi spelare i motgång och hur motiverar vi till träning och match?
Det och mycket annat får ni hjälp med under denna föreläsning.

Hur och när ska feedback ges? Skiljer det sig mellan åldrar och ska det ges kollektivt eller individuellt?
Detta och mer får vi reda på under denna kväll. Bland annat tar vi upp hur vi ska:
  • skapa ett motiverande klimat och ge spelaren feedback på det våra spelare gör.
  • hjälpa spelare att ge sig själva feedback
  • ge instruktioner och feedback så att vi får den träningsmiljö vi eftersträvar.
Föreläsare är Mikael Wallsbeck författare och mångårig idrottspsykolog som även driver podcasten Hjärnskrynklarna och bloggen www.idrottspsykologi.info

Tid: Torsdag 9/11 18.00-20.00 beroende på eftersnack och frågor
Kursledare: Mikael Wallsbeck
Fika: Ja
Anmälan genom denna länk.

Denna tematräning är en del av Järlas ledarakademi
Tränarutbildning: C-diplom

Järlas ambition är att alla tränare ska ha genomgått grundläggande utbildning och erbjuder därför alla tränare och ledare en grundläggande förståelse för fotbollen i Sverige.

Ledarskap och kommunikation med barn står i centrum. Men också vägledning för att genomföra roliga, lärande och lekfulla träningspass. Även deltagare utan bakgrund i fotbollen är välkomna till denna kurs.

Notera att bägge dagar krävs för att bli godkänd i kursen. Har man bara möjlighet att gå första dagen så kan man gå C2 vid ett senare tillfälle hos annan arrangör. För anmälan endast dag två C2 krävs tidigare gjord C1.

Instruktör: Från Stff, meddelas senare

Öppen för: Alla

Målgrupp: Lagtränare, alla åldrar

Datum: C1 Söndag 22/10 och C2 söndag 19/11 08.30-18.00.

Plats: Klubbhuset samt Nacka IP för praktik.

För att ta C-diplom krävs: 100% närvaro vid två heldagar + hemuppgift.

Kursavgift: Denna kurs är avgiftsfri för Järlas ledare.

Övrigt: Utbildningen genomförs av Järla IF FK i samarbete med SISU idrottsutbildarna och Stockholms fotbollsförbund.

Välkomna att anmäla er till ledarutbildning C-diplom.
LÄNK TILL ANMÄLAN

C-diplom är den första i tränarutbildningen och här obligatorisk för de tränare som senare planerar att genomföra
B-diplom Ungdom alternativt UEFA B. Utbildningen är uppdelad i C-diplom 1 och C-diplom 2 med självstudie där emellan.
Denna kurs är en del av Järlas ledarakademi.